Kinderboekenweek: Hallo Wereld!

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Hallo Wereld! is het thema van de Kinderboekenweek (van 3 t/m 14 oktober 2012). Veel aandacht dus in de boekenwinkels voor (prenten)boeken over verre landen. De Kinderboekenweek  zet zich samen met Kinderen voor Kinderen in voor My Book Buddy de NGO die kinderbibliotheken in ontwikkelingslanden opzet en ondersteunt. De hele wereld rond (Maria van Donkelaar,…

Hallo Wereld! is het thema van de Kinderboekenweek (van 3 t/m 14 oktober 2012). Veel aandacht dus in de boekenwinkels voor (prenten)boeken over verre landen. De Kinderboekenweek  zet zich samen met Kinderen voor Kinderen in voor My Book Buddy de NGO die kinderbibliotheken in ontwikkelingslanden opzet en ondersteunt.

De hele wereld rond (Maria van Donkelaar, Martine van Rooijen en Sandra Klaassen), Tjibbe Tjabbes’ wereldreis (Harm de Jonge en Fiel Venius), en In een land hier ver vandaan (Arend van Dam en Alex de Wolf) liggen de komende weken vooraan in de boekwinkels. Het thema van de Kinderboekweek is Hallo Wereld! Dat betekent veel aandacht voor verhalen over verre landen.

Leesmarathon

De Kinderboekenweek vraagt aandacht voor My Book Buddy de organisatie die zich inzet voor kinderbibliotheken in ontwikkelingslanden. Kinderen voor Kinderen heeft een liedje ‘Hallo Wereld!’ opgenomen, waarvan de opbrengst  naar  My Book Buddy gaat. Scholen en bibliotheken kunnen zich aanmelden om zich in te zetten voor het goede doel. My Book Buddy heeft allerlei lessuggesties rondom het thema op de website staan en scholen kunnen geld inzamelen met bijvoorbeeld een leesmarathon.

Gratis naar wereldmuseum

Het Kinderboekenweekgeschenk Het Akropolis Genootschap en De slag om bladzijde 37 geldt tijdens de Boekenweek als gratis toegangskaart voor drie ‘wereldse’ musea: het Museum Volkenkunde in Leiden, het Afrika Museum in Berg en Dal en het Tropenmuseum in Amsterdam. En op 14 oktober is er een feestelijke slotdag rondom boeken in elk museum.

 

Meer informatie: www.kinderboekenweek.nl

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons