Kansen grijpen in opkomende markten

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Doe mee aan de businessplan competitie Ondernemen Zonder Grenzen 2012! In navolging van twee voorgaande edities, organiseren NCDO en BiD Network ook dit jaar de businessplan competitie Ondernemen Zonder Grenzen. Tot 30 juni 2012 kunnen ondernemers hun idee-omschrijving indienen via ondernemenzondergrenzen.nl. De competitie is bedoeld voor Nederlanders met een innovatief plan gericht op Afrika, Azië…

Doe mee aan de businessplan competitie Ondernemen Zonder Grenzen 2012!

In navolging van twee voorgaande edities, organiseren NCDO en BiD Network ook dit jaar de businessplan competitie Ondernemen Zonder Grenzen. Tot 30 juni 2012 kunnen ondernemers hun idee-omschrijving indienen via ondernemenzondergrenzen.nl. De competitie is bedoeld voor Nederlanders met een innovatief plan gericht op Afrika, Azië of Latijns-Amerika.

NCDO en BiD Network willen met deze competitie internationaal ondernemerschap stimuleren en Nederlanders inspireren om zakelijke kansen te zien in opkomende markten. “Enerzijds is het interessant voor de Nederlandse ondernemer; de markten zijn er jong, grotendeels onontgonnen en de arbeidskosten laag. Anderzijds help je, door dáár arbeidsplaatsen te creëren, de lokale economieën vooruit. Het mes snijdt dus aan twee kanten.” aldus Kaline van Halder, projectleider van Ondernemen Zonder Grenzen. “Ook onze partners Ernst&Young en De Investeerdersclub zien dat op die manier en zijn bereid gevonden om in de competitie te investeren.”

Succesverhalen
Vorig jaar bemachtigden deelnemers Bart Fugers (25) van ‘Riwik’ en Bahareh Panjeh Shahi (32) van ‘Kiss&Tell’ samen meer dan een ton aan investeringsgeld. Bart had als start-up idee om kleine windturbines te produceren en te verkopen in Kenia. Inmiddels is het contract getekend en is Bart begonnen met de uitvoer van zijn plannen. Bahareh wilde een ecofashion label voor jurkjes van duurzame zijde opzetten. Ze kwam erachter dat de huidige zijdeproductie schadelijk voor mens, dier en milieu is en wilde dat anders doen. Inmiddels werkt ze aan haar eerste collectie die duurzaam, eerlijk én fashionable is.

Summer School en €100.000 investeringsgeld
Ondernemen Zonder Grenzen daagt alle (door)startende en sociale ondernemers uit deel te nemen aan de competitie. Alle aanmeldingen worden getoetst op een aantal essentiële criteria, waaronder professionaliteit, groeipotentie en de mate van duurzaamheid. Wie na 30 juni door de eerste selectieronde komt kan in juli en augustus Summer School volgen. Hier word je in negen dagen van idee naar businessplan begeleid. Deadline voor het indienen van het volledige businessplan is 30 september. In november is de finale van Ondernemen Zonder Grenzen 2012.
De winnaar van de competitie maakt kans op €100.000 aan investering door De Investeerdersclub.

www.ondernemenzondergrenzen.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons