Achtergrond

Kabelbaan helpt arme inwoners Caracas

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Vroeger moesten de inwoners uit de Venozolaanse getto San Agustín om vijf uur ‘s ochtends uit de veren om om acht uur op hun werk te zijn. Nu hoeven ze er dankzij de Metrocable pas om half zeven uit. De kabelbaan brengt arme inwoners in negen minuten naar het centrum van hoofdstad Caracas. De ontelbare trappen en trage bussen zijn verleden tijd.  

Elke dag vervoert de Metrocable 15.000 mensen. “Het heeft ons leven veranderd”, zeggen de inwoners van de arme wijken van Caracas. Eind dit jaar treedt een tweede kabelbaan in werking. Die gaat nog eens 60.000 personen per dag vervoeren.

De werknemers van de Metrocable wonen in het district. “Veel vaders en jongeren die vroeger aan de drugs waren, kregen de kans om mee te werken en zijn nu waardige mannen”, zegt Ramírez. De buurtbewoners dragen de zorg voor de kabelbaan.

In november gaat ook de Cabletrén Bolivariano rijden. Deze automatische trein verbindt tweeduizend arme wijken in het oosten van de vallei van Caracas met naburige zones. De verwachting is dat die 115.000 reizigers per dag zal vervoeren.

Foto: cc

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons