Jongeren groepsreis naar Ghana.

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Wat houdt deze groepsreis in?

Met een groep van 15 jongeren ga je op reis naar Ghana. Na een aantal dagen wennen aan het land in de hoofdstad Accra vertrekt de groep naar Kumasi, een grote stad in de Ashanti regio. Daar maak je kennis met de rijke Ashanti cultuur en het leven van  jongeren in deze streek. Maar je zult ook merken dat het leven daar niet altijd gemakkelijk is. Je gaat dat van heel dichtbij meemaken doordat je, in tweetallen, een week gaat wonen bij een Ghanees gezin. Na een aantal gezamenlijke dagen om terug te kijken op de eerste ervaringen, trekken we verder naar het Noorden, naar Wa. ook daar hebben we eerst een gezamenlijk programma waarna iedereen weer ondergebracht wordt bij lokale families.

Het thema van de reis is de jongerencultuur in Ghana, zoals die te vinden is in muziek, theater, sport en onderwijs. Samen met Ghanese jongeren voeren we activiteiten op deze terreinen uit. Een mooie manier om samen het leven te delen en er samen van te leren. 

Voorbereiding.

De voorbereiding bestaat uit een informatiedag gevolgd door 4 weekenden. Tijdens deze weekenden besteed je aandacht aan je motivatie, maak je kennis met jongeren die eerder in Ghana zijn geweest. Met Ghanezen maak je een plan voor de verdere invulling van het thema en leer je meer over Ghana en het leven daar. De weekenden zijn een mengeling van praten en doen, creatief bezig zijn en praktische voorbereiding, verdieping en plezier.

 

Praktisch.

De reis is bedoeld voor jongeren die nog geen reiservaring in Afrika hebben. Je kunt je in het Engels verstaanbaar maken. Het contact met de locale bevolking  en de groep is jouw belangrijkste motivatie. Een gedeelte van de kosten worden o.a. gesubsidieerd door Cordaid. 

Meer informatie: www.jongerenenmissie.nl 

www.jongerenenmissie.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons