Jong en oud op de bres voor collega’s in het Zuiden

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Agriterra werkt vraaggestuurd: het zijn de boerenorganisaties in ontwikkelingslanden die aangeven op welk gebied zij kennis nodig hebben. Afhankelijk van deze vraag, selecteert Agriterra de meest geschikte personen voor een missie uit AgriPool. De experts uit AgriPool bestaan momenteel voornamelijk uit personen boven de 35 jaar of gepensioneerden. Jonge boeren en tuinders echter hebben de toekomst, het is belangrijk hen te betrekken bij internationale samenwerking. Bovendien is de kennis en ervaring die een jonge boer of tuinder kan bijdragen aan een project, een goede aanvulling op de bijdrage die de huidige experts uit AgriPool leveren.

 

Het NAJK gaat dit gat vullen door met steun van Agriterra AgriPool-Young te starten. Deze campagne moet ertoe leiden dat geïnteresseerde NAJK-leden en -medewerkers bereikt worden die over specifieke vaardigheden en kwaliteiten beschikken om te kunnen deelnemen aan projecten waarbij de ontwikkeling van collega (jonge) boeren en organisaties in ontwikkelingslanden voorop staat.

 

AgriPool-Young is nog in de ontwikkelingsfase. Onlangs heeft als proef een missie plaatsgevonden naar Madagaskar met niet alleen een AgriPool-deskundige maar ook een medewerker van NAJK-Internationaal. Het is de bedoeling dat AgriPool en AgriPool-Young met elkaar gaan samen werken, zodat jong en oud elkaar goed aanvullen. Zo kan beter ingespeeld worden op de wensen van de boerenorganisaties in ontwikkelingslanden. Bovendien krijgen jonge boeren op die manier het besef dat zij met hun kennis een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van collega-boeren in het Zuiden en zo bijdragen aan oplossing van het wereldvoedselprobleem. Hiermee helpen ze niet alleen collega-boeren, het komt ook de ontwikkeling van hun eigen kennis te goede. Geïnteresseerde NAJK-ers zich kunnen aanmelden via www.najk.nl/internationaal.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons