Israël arresteert journalist Wereldomroep

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Sarras wilde reportages maken over het 60-jarig bestaan van de staat Israël. Ze arriveerde zondagnacht met een KLM-vlucht op het vliegveld van Tel Aviv. Kort na aankomst werd haar te kennen gegeven dat zij het land niet in kan, omdat ze van Palestijnse afkomst is.

Sarras werd gearresteerd en door twee agenten naar een cel in de buurt van de luchthaven gebracht. Ze moest er wachten op de eerstvolgende KLM-vlucht die in de loop van de dag vertrok. Sarras liet via haar mobiele telefoon weten dat ze verbijsterd is, maar dat het naar omstandigheden goed met haar gaat. De behandeling door de agenten beschreef ze als 'grof'.

Geen toestemming
Abir Sarras, geboren in Jeruzalem, heeft sinds 2001 naast de Palestijnse ook de Nederlandse nationaliteit. Ze is sinds vorig jaar in dienst als redacteur van de Arabische redactie van de Wereldomroep.
Palestijnen kunnen, aldus de Israëlische autoriteiten, alleen via de grensovergang tussen Jordanië en de Westelijke Jordaanoever naar Israël.
De meeste Palestijnen mogen Israël niet in zonder speciale toestemming, waarover Sarras niet beschikt. De Israëlische en Nederlandse ambassade zijn nog niet bereikbaar voor commentaar.

Dit artikel is met toestemming overgenomen van de Wereldomroep

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons