Internationaal Talent Ontwikkel Programma

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Talent Ontwikkel Programma (TOP)

  • In TOP verbinden we de wereld van Afrikaanse professionals van een lokale ontwikkelingsorganisatie en die van Nederlandse professionals uit het bedrijfsleven
  • In 8 maanden (verspreid over 20 dagen) internationaal samen leren en werken aan een project dat zich richt op het ontwikkelen van ondernemerschap bij  jonge, hogeropgeleide Ghanesen. Het resultaat wordt geïmplementeerd door de lokale organisatie. In het programma is inbegrepen:
  • Individuele talenten analyse, inclusief persoonlijk ontwikkel plan
  • Uniek 10-daags groepsprogramma in Ghana
  • Intervisie en buddy systeem
  • Begeleiding door een ervaren professionele coach / procesbegeleider
  • Certificaat voor ontwikkelde competenties: persoonlijk leiderschap, begeleiden van anderen, creativiteit, effectief communiceren / beïnvloeden en innovatief vermogen
  • Zeer laagdrempelig geprijsd (mogelijk door winst Rabobank Award)

Inhoud Internationaal opleidingstraject: Ghana 2011
Leren door te ervaren, te doen en te reflecteren. Een combinatie van persoonlijke coaching, talentenanalyse, groepsdynamica en het ervaren van het echte leven in Afrika. Daarnaast internationaal samenwerken aan een vraagstuk op het gebied van ontwikkelingssamenwerking: Hoe kan onze partner in Ghana haar doelgroep jonge, gediplomeerde Ghanesen ondersteunen in het verbeteren van hun levenssituatie ? 

Als deelnemer leer je op een actieve en inspirerende manier over je eigen waarden en gedrag, cocreatie, interculturele dialoog, internationale samenwerking, het overbruggen van verschillen, de balans tussen proces en resultaat, leiding nemen en laten leiden. Je ervaart aan den lijve hoe je acteert binnen deze thema’s. Vervolgens leer je hoe je anderen in je omgeving kunt beïnvloeden op een manier die effectief en duurzaam is.

Maatschappelijk rendement
Jonge, gediplomeerde Ghanesen worden geholpen om werkgelegenheid te creëren voor zichzelf en hun omgeving. De lokale ontwikkelingsorganisatie begeleidt dit traject en implementeert het programma. Talent Beyond Limits meet via de methode SROI de sociale impact en het maatschappelijk rendement in Nederland en in Ghana.


Neem persoonlijk contact op via: carole@talentbeyondlimits.nl / tel: 06 – 410 46 150
Volg ons op twitter: http://twitter.com/caroleTBL

link

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons