Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Voordat je verder leest:

Onafhankelijke journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld kost tijd en geld. Als Vriend van OneWorld steun je voor € 6 per maand onze missie, lees je dagelijks bijzondere verhalen, ontvang je ons magazine en meer!

Ja, ik word Vriend Ik lees eerst verder

Tijdens de week van de Gay Pride staat OneWorld Love extra stil bij de strijd voor seksuele gelijkheid wereldwijd. Omdat een visualisatie soms meer zegt dan duizend woorden, hieronder een interactieve wereldkaart waarop je precies kunt zien welke landen homoseksualiteit legaal hebben gemaakt, en in welke landen het in 2014 nog steeds illegaal is om van iemand van hetzelfde geslacht te houden. 

Dit project bestaat uit drie datavisualisaties over homoseksualiteit, die in samenwerking met Radio Netherlands Worldwide zijn geproduceerd door Data World, een project van OneWorld dat mondiale dataverhalen maakt. De eerste tijdlijn over homoseksualiteit verscheen gisteren online, en de derde visualisatie verschijnt eind deze week op OneWorld Love. Houd de website dus in de gaten.

Wat valt jou op aan de data? We horen graag je feedback.

Voor het maken van verhalen hebben we jouw steun nodig.

Ja, ik word vriend (€6 per maand)
Ellen de Lange

Ellen de Lange

Ellen de Lange schrijft over klimaat en duurzaamheid en was projectleider data bij OneWorld
Profielpagina
marlies-oneworld

Marlies Pilon

Journalist, redacteur en campaigner. Marlies schrijft over mensenrechten, gender en klimaat in een snel veranderende wereld. Ze geeft deze …
Profielpagina
Lonneke van Genugten

Lonneke van Genugten

publicist

Leest en schrijft het liefst over Congo, Rwanda en Guinee, maar ook over mondiale trends, beeldvorming, feminisme en duurzame lifestyle.
Profielpagina