Indiase spermabanken populair bij Aziatische stellen

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

india baby2Onvruchtbaarheid is in veel Aziatische landen een gevoelig onderwerp. Stellen die geen kinderen kunnen krijgen, worden vaak vreemd aangekeken. Het voordeel aan een tripje naar India is dat de wensouders zich daar anoniem kunnen voelen. Bovendien zijn medische behandelingen in India niet duur.

 

Vandaar dat het medisch toerisme naar India ook een groeiende tak van vruchtbaarheidstoerisme heeft. "Tien procent van de 1800 zaadmonsters die wij via ziekenhuizen aan patiënten leveren is bestemd voor buitenlandse stellen", zei dokter Iqbal Mehdi van de Cryogene spermabank uit Delhi onlangs in The Economic Times of India.

 

Uiterlijke overeenkomsten

 

Het zaad van de Indiase spermabanken is afkomstig van gezonde studenten uit het hele land. Bij stellen uit Afghanistan en Pakistan is echter vooral het zaad afkomstig van donoren uit de provincie Kasjmir populair omdat de uiterlijke kenmerken van de inwoners van Kasjmir overeenkomen met die van de mensen uit Pakistan en Afghanistan.

 

De Indiase genen zijn overigens niet alleen populair bij stellen in Aziatische landen. Ook vanuit de Indiase diaspora in Amerika en Europa is er vraag naar sperma uit India. Voor deze stellen is het bij de spermabanken in hun nieuwe thuisland moeilijk om zaad te vinden dat gedoneerd is door mannen van Aziatische afkomst.

 

Kennisexport

 

De Indiase instellingen exporteren hun kennis ook. Met behulp van Cryogene is er onlangs een spermabank in Sri Lanka en Israël geopend. Momenteel zijn ze bezig om in Bangladesh en Indonesië hetzelfde te doen. De Indiërs helpen daar met het trainen van lokaal personeel en met het verkrijgen van de juiste uitrusting.

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons