India kiest eerste transgender burgemeester

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Madhu Kinar heeft geschiedenis geschreven door als allereerste transgender in India verkozen te worden tot burgemeester.

De 35-jarige Kinar bekostigde haar verkiezingscampagne met het dansen en zingen in openbare treinen. Naar eigen zeggen heeft ze haar revolutionaire overwinning dan ook voornamelijk te danken aan de mensen om haar heen, die haar altijd hebben gesteund. Critici menen echter dat haar zege voornamelijk te danken is aan het corrupte karakter van haar directe tegenstander tijdens de verkiezingen. 

De overwinning is een belangrijke mijlpaal voor de LGBT-gemeenschap in India, waar homoseksualiteit nog steeds strafbaar is. In India is vorig jaar een wet in werking getreden die transgenders wettelijk ziet als ‘derde geslacht’. 

Hieronder zie je Kinar in actie. Lees het hele verhaal op de website van de Independent. 

[[{“fid”:”33074″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Transgender India “,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”transgender India “},”type”:”media”,”link_text”:null,”attributes”:{“alt”:”Now, a trans-gender mayor. Meet ‎Madhu Kinnar”,”height”:”327″,”width”:”581″,”class”:”media-element file-file-styles-artikel-volle-breedte”}}]]

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons