Achtergrond

‘Ik breng de juiste mensen bij elkaar’

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

 

Vanwaar de overstap?
In de jaren ’90 werd de wereld voor mijn gevoel steeds kleiner door internet, commerciële televisie, en mobiele telefonie. Ik werd me bewuster van hoeveel ellende er in de wereld is. Evenementen zoals LiveAid maakten een grote indruk op me, omdat die met iets positiefs als muziek verandering wilden brengen. Van zulke positieve geluiden raakte ik geïnspireerd en ik Dance4life op te richten. Deze stichting zet zich in om de verspreiding van hiv en aids terug te dringen.

Is er een groot verschil tussen het bedrijfsleven en non-profit?
Het verschil tussen de goede doelensector en het bedrijfsleven wordt steeds kleiner. Goede Doelen worden steeds competitiever en professioneler. Ik ben er een voorstander van dat stichtingen bedrijfsmatig te werk gaan en dat gebeurt ook steeds meer. Daar heb ik in tien jaar veel in zien veranderen.

Wat is jouw kracht?
Ik geloof dat je grote problemen met eenvoudige oplossingen moet aanpakken. De Naga Foundation wil bijvoorbeeld met een eenvoudige techniek verwoestijning tegen gaan. Ik signaleer waar behoefte aan is en zie ook dat er kansen zijn om problemen op te lossen. Dan breng ik de juiste mensen bij elkaar om iets moois te laten ontstaan.

Foto: Matty van Wijnbergen

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons