Hotel con Corazón breidt uit naar Mexico

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Vijf jaar geleden openden Marcel Zuidhof en Onno Oostveen het eerste Hotel con Corazón in Nicaragua. In 2014 start de internationale expansie van het hotel ‘met een hart’: Erica Donkers en Saskia Fiselier lanceerden afgelopen week hun fundraising-campagne om een Hotel con Corazón te beginnen in Oaxaca, Mexico.  

Hotel con Corazón is een hotel met een missie: de winsten worden geïnvesteerd in lokale onderwijsprojecten. In Granada (Nicaragua) draait het hotel al sinds 2009 met winst, nu wordt het concept ook uitgebreid naar andere steden. De ambitie van de organisatie is om tien nieuwe hotels te openen in tien jaar tijd. Binnen enkele weken worden de volgende nieuwe locaties bekend gemaakt.

De ‘Mexicaanse’ onderneeemster

Erica Donkers en Saskia Fiselier zijn de eerste twee sociaal ondernemers die hun plannen en fundraising campagne lanceren voor hun Hotel con Corazón in Oaxaca, Mexico. Het concept is hetzelfde als in Nicaragua: een comfortabel hotel dat honderd procent van haar netto winst investeert in de verbetering van het onderwijs voor kinderen in de communities rondom Oaxaca, een van de armste staten in het zuiden van Mexico. Het hotel zorgt voor een gezonde geldstroom waardoor het doel, meer kinderen die hun school afmaken, niet afhankelijk is van donaties.

Om het project van de grond te krijgen, hebben de initiatiefnemers startkapitaal nodig. Daarom zijn ze een fundraising-campagne gestart. Mensen kunnen op verschillende manieren bijdragen: onder meer door het kopen van een sociaal aandeel, het verstrekken van een lening of het geven van een donatie.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons