Hoop voor zinkend eiland Tangier?

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Het eiland Tangier krimpt flink door de stijgende zeespiegel, zo is in de Huffington Post te lezen. Sinds 1850 is bijna 70 procent van het eilandoppervlak verdwenen. Op dinsdag was Donald Trump stellig tegen de burgermeester, James Eskridge: “Jullie eiland bestaat al honderden jaren en het zal er ook nog honderden jaren zijn. Jullie hoeven je niet druk te maken om het stijgende water.”

De inwoners lieten het er niet bij zitten. Ze startten een fundraising om geld op te halen zodat ze ieder lid van de Amerikaanse Senaat een kopie konden geven van een documentaire over het eiland. Deze documentaire laat de zorgwekkende situatie zien waarin Tangier verkeert. Bij de documentaire zit een brief, waarin de eilandbewoners de Senaat uitleggen waarom ze hun hulp nodig hebben en wat er gedaan moet worden.

Zo willen de inwoners dat Trump een muur om het eiland zet, ter bescherming tegen het water. Maar zoals inmiddels wel duidelijk is, is Trump sceptisch over klimaatverandering en de bijkomende gevolgen, zoals de stijgende zeespiegel.

Opvallend is dat de mensen op het eiland over het algemeen zeer positief zijn over hun president; 87 procent heeft op Trump gestemd en een groot deel is nog steeds lovend over hem. Aan de CNN vertelde Eskridge dat hij probeert een afspraak te maken met Trump om over de muur te praten. “Hij heeft het altijd over een muur. Wij willen die muur wel.”

De actie heeft inmiddels meer geld opgehaald dan het beoogde doel. De teller staat op ruim 4300 dollar, terwijl 3200 het streven was.

Foto header: Flickr

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons