Hivos zoekt kandidaten voor Expeditie Sumba

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Na succesvolle eerdere edities organiseert ontwikkelingsorganisatie Hivos in september voor de vierde keer een expeditie naar het Indonesische eiland Sumba. Geïnteresseerde avonturiers  kunnen zich tot en met woensdag 10 juni 12:00 uur kandidaat stellen via supportsumba.nl.  Dit jaar worden de deelnemers uitgedaagd om een ludieke actie te bedenken waarmee zoveel mogelijk publiek bereikt wordt. Post voor 10 juni aanstaande een…

[[{“type”:”media”,”view_mode”:”media_large”,”fid”:”43453″,”attributes”:{“style”:”width: 640px; height: 453px;”,”class”:”file-media-large media-element media-image myworld-source-image”}}]]Na succesvolle eerdere edities organiseert ontwikkelingsorganisatie Hivos in september voor de vierde keer een expeditie naar het Indonesische eiland Sumba. Geïnteresseerde avonturiers  kunnen zich tot en met woensdag 10 juni 12:00 uur kandidaat stellen via supportsumba.nl

Dit jaar worden de deelnemers uitgedaagd om een ludieke actie te bedenken waarmee zoveel mogelijk publiek bereikt wordt. Post voor 10 juni aanstaande een foto of video én een ludiek idee voor een actie op www.supportsumba.nl. Denk aan het organiseren van een flash mob, een street guerilla actie of een challenge waarmee je anderen  via social media uitdaagt. Hivos maakt een eerste selectie van twintig  potentiële kandidaten. Deze groep wordt uitgenodigd voor een inspiratiedag halverwege juni. Vervolgens voeren de kandidaten hun zelfbedachte actie uit. De drie die dat het beste doen en de meeste mensen bereiken, mogen mee op Expeditie Sumba 2015.
 
Meedraaien in gezin Sinds 2010 werkt ontwikkelingsorganisatie Hivos samen met de Sumbanezen, overheden en bedrijven aan een ‘Iconic Island’. Het idee erachter is om de 650.000 bewoners  van Sumba nog vóór 2024 toegang te bieden tot 100% duurzame energie. Net als voorgaande edities zal tijdens Expeditie Sumba 2015 ervaren worden hoe het is om te moeten leven zonder toegang tot energie. Nieuw is dat de expeditieleden een aantal dagen op een plek zullen verblijven waardoor ze mee kunnen draaien in een gezin. Daarbij zien de expeditieleden de impact die de veranderingen tot dusver op de Sumbanese bevolking heeft. 
 
Tastbare veranderingen
Sinds de start van het project is er al veel  gebeurd op het eiland. Zo is door de komst van zonnepanelen het percentage mensen dat beschikking heeft over electriciteit van 25 naar 40 procent gegaan. Ook zijn er drie organisaties opgericht die biogasvergisters kunnen bouwen en onderhouden. Meer dan 200 daarvan zijn inmiddels gebouwd waardoor families nu biogas hebben om op te koken en bioslurry om hun land mee te bemesten. Het eerste irrigatieproject draait volledig op zonne-energie, waardoor het inkomen van meer dan 50 families verdubbeld is.
 
www.supportsumba.nl/expeditiesumba

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons