Het Grote Interviewgala

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Hoe komt het dat zoveel mensen interviews willen lezen, beluisteren, bekijken? Wat zegt de ontwikkeling van het interview over onze tijd en maatschappij? Wat zijn de slechtste en beste vragen? Wat maakt een interview spraakmakend? Wat is de psychologie achter een interview?

Deze vragen en veel meer komen aan de orde op 16 februari in de Amsterdamse Stadsschouwburg. De crème de la crème van ‘s lands interviewers (van Paul Witteman tot Frans Bromet, van Matthijs van Nieuwkerk tot Clairy Polak, van Andries Knevel tot Hanneke Groenteman) verleent medewerking om met elkaar en het publiek van gedachten te wisselen over het genre, om workshops te geven, om de wetten, dogma’s, feilen en valkuilen van het vraaggesprek in kaart te brengen.

Naast een plenair grote zaal programma met o.a. een openingslezing en een afsluitend debat, zijn er activiteiten door het hele gebouw. Waaronder een interviewmarathon; het interactieve interview, Clairy Polak laat zich interviewen door het publiek, masterclasses, alles over het politieke interview, mini-interviews door bezoekers en viewings van de beste Nederlandse en buitenlandse tv-interviews van de afgelopen 30 jaar.

Het Grote Interviewgala is een programma in het kader van Expanding Theatre. Met Expanding Theatre plaatst de Stadsschouwburg zich middenin de actualiteit. We verkennen de grenzen van het theater en halen politiek, maatschappelijk debat, beeldende kunst, film en nieuwe media de schouwburg binnen.

Programma-idee: Frénk van der Linden, in samenwerking met Freddy van Thijn, Melle Daamen en Wiepke Westbroek.

Met medewerking van: Joris Luyendijk; Tijs van den Brink; Fons de Poel; Hugo Borst; Clairy Polak; Andries Knevel; Jeroen Pauw; Paul Witteman; Twan Huys; Rick Nieman; Frans Kotterer; Paul van Liempt; Frits Wester; René Diekstra; Hanneke Groenteman; Wilfred Genee; Antoinnette Scheulderman; Joost Zwagerman; Zarayda Groenhart; Patrick Lodiers; Frans Bromet e.v.a.

RESERVEREN: via: 020-624 23 11. Online tickets kopen kan op www.ssba.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons