Herbruikbare koffiebekers op stations

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Een verantwoord bakkie pleur drinken terwijl je wacht op de trein? Dit moment gaat komen. Waar je eerst je plastic koffiebakje weggooide, zijn er straks herbruikbare koffiebekers op de Nederlandse stations. Dat is het plan van Staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu.

Mansveld deed haar toezegging gisteren tijdens het debat over grondstoffen en afval. De Partij van de Dieren wees haar op het vuilnis op de stations als gevolg van de wegwerpcultuur. De staatssecretaris wil nu een Green Deal sluiten met NS en ProRail

Het plan wordt nog verder uitgewerkt. Het kan zijn dat mensen hun koffiebeker straks inleveren na gebruik, maar het is ook mogelijk dat klanten hun eigen koffiekopje meenemen van huis, zoals dit in Canada gebeurt.

De Partij voor de Dieren is blij met de ontwikkeling. “Het afval is onnodig, want er zijn fijne en milieuvriendelijke alternatieven zoals de KeepCup. Goed dat de staatssecretaris daar nu werk van gaat maken samen met NS en ProRail”, schreef de partij in een persbericht.

 

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons