Helal Et Gida presenteert eigen kookboek

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Klanten worden door Hüseyin steevast aangesproken met 'buurman en 'buurvrouw' en restaurants als La Vallade, A Tavola en Zorba de Griek zijn vaste afnemers van zijn producten. Op donderdag 15 november, de dag van de presentatie van het kookboek, is het dan ook een gezellige drukte bij het winkeltje van Akbiyik.

DSC00232
Akbiyik presenteert zijn kookboek

 

 Belangstellenden scharen zich rondom een kraampje dat ter gelegenheid van  de presentatie voor de winkel is neergezet. Tal van heerlijk uitziende gerechten staan er uitgestald, bedoeld als hapje voor de bezoekers. Staand op een kratje houdt een trotse Akbiyik een kleine voordracht.

DSC00240
Heerlijke gerechten waren aanwezig

 

 

 

 

 De belangstellenden applaudisseren enthousiast. 'Buurvrouw' Femke Halsema, fractievoorzitter van Groen Links, is uitgenodigd om het eerste exemplaar van het boekje in ontvangst te nemen. Hierna volgen nog wat formaliteiten, waarna het gezelligheid alom is op de stoep van Pretoriusstraat 34.

In de 'Keuken van Helal Et Giba' staan maar liefst 120 mediterrane gerechten beschreven. Spannende recepten met niet alledaagse ingrediënten als meiraap, kweeperen en courgettebloemen komen uitvoerig aan bod.

DSC00242
Femke Halsema was ook van de partij

 Akbiyik heeft sommige recepten van zijn vrouw Cevriye gekregen, maar ook van koks van restaurants waar hij aan levert. Het kookboek kost 5 euro en is te koop in zijn winkel aan de Pretoriusstraat 34 of in de omringende buurtzaken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons