Hebben je buren en jij ook een super ‘groen’ idee? Ontwikkel samen een klimaatproject!

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Het project moet je samen met je buren indienen. Voorwaarde is wel dat het door alle andere straten in Nederland overgenomen kan worden. Daarnaast moet het project een bijdrage van € 5000 kunnen gebruiken.

Help de aarde
Foto: CC

Denk bijvoorbeeld aan het verzorgen voor eigen windenergie of aan een plan om alle woningen in de straat, eventueel in samenwerking met een woningcorporatie, van een A+ energielabel te voorzien.

Acties die bijdragen aan enthousiasmering worden ook met punten beloond. Dit geldt onder andere voor het toezenden van klimaatfoto’s en klimaatfilmpjes, die persoonlijke statements weergeven. Zo kun je een foto toezenden van nieuwe zonnepanelen op het dak, of een groepsfoto van samenwerkende buren.

Piet Paulusma
De 500 meest actieve straten krijgen op 16 mei allemaal een straatfeest cadeau met een feestpakket vol leuke verrassingen. Nu is een feest natuurlijk niet compleet zonder lekker eten en drinken. Dus krijgen deze straten naast het pakket ook een budget tot 500 euro om het festijn van voldoende lekkernij te kunnen voorzien!

Feestende buren.
Een spetterend straatfeest!

Om het allemaal nog leuker te maken bezoekt Piet Paulusma elke week een klimaatstraat voor de opname van Piets Weerbericht op SBS6. Laat hem ook in jouw straat een kijkje nemen en zet de klimaatacties die je met je straat hebt bedacht in de schijnwerpers! Kijk voor meer informatie, leuke tips en het aanmelden op de site van het klimaatstraatfeest

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons