Grootste Jeugdjournaal ter wereld van start

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

In Bogor, even buiten Jakarta, is op 11 mei het startschot gegeven voor dit nieuwe project, tijdens de zogenoemde 'kick off meeting': Free Voice, Plan en trainers uit Nederland, Zuid-Afrika, Maleisië en Australië ontmoetten voor het eerst de nieuwe redactieleden en hebben gedurende drie dagen over het format gedebatteerd. Het Indonesische jeugdjournaal heeft tot doel alle kinderen tussen de 8 en 12 jaar een stem te geven en te informeren.

Vanaf 1 augustus gaat 'Reportase Anak' iedere zondagochtend uitzenden. Het is de ambitie van Trans TV om het jeugdjournaal binnen een half jaar 5 dagen per week uit te zenden.

Trans TV wordt onderdeel van Kids News Network, het netwerk dat Free Voice heeft opgezet van jeugdjournaals over de hele wereld vanaf 2004. Trans TV heeft 15 jonge journalisten geselecteerd om het programma te gaan maken voor televisie en internet. Zij worden in de komende twee maanden intensief getraind door experts van Plan Indonesië, het NOS Jeugdjournaal, het Zuid-Afrikaanse Kids News van SABC en het Maleisische Malaysiakini (online training).

Het programma in Indonesië wordt mogelijk gemaakt door Free Voice en Plan Nederland – met sponsoring van de Nationale Postcode Loterij. In maart startte Free Voice al samen met Plan een nieuw jeugdjournaal in Peru. Het startsein voor de jeugdjournaals in Peru en Indonesië is het begin van een vernieuwende, complementaire samenwerking tussen Plan Nederland en Free Voice op het gebied van kinderen en media.

Hiermee is een begin gemaakt voor uitbreiding van het Free Voice's Kids News Netwerk, dat  jeugdjournaals heeft opgezet in Afghanistan, Suriname, Zuid-Afrika en Zambia.

 Plan Nederland ondersteunt het jeugdjournaal in Indonesië in het kader van de Child Media-programma's die Plan uitvoert. Deze programma's stellen kinderen in staat hun stem te laten horen en op te komen voor hun rechten. Goede informatievoorziening is hierbij onontbeerlijk.

 De ontwikkeling van het Peruaanse en Indonesische jeugdjournaal is te volgen zijn op www.freevoice.nl en www.plannederland.nl.

www.freevoice.nl

www.plannederland.nl

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons