Wie denkt dat studenten alleen maar lallen, pizza eten en bierflesjes uit het raam gooien, heeft het mis. Wethouder Jan Seton van gemeente Groningen nam gisteren een onderzoeksrapport in ontvangst van zestig eerstejaarsstudenten Sociologie aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Uit het onderzoek blijkt dat de studenten hun glas, papier en elektrische apparaten scheiden, kennis hebben van fair trade producten en vaak water drinken.
Ruim de helft van de ondervraagden geeft aan dat zij altijd water drinken. Een derde drinkt meestal water en 15% soms. Daarbij maken ze relatief vaak gebruik van duurzame waterflessen en kraanwater.
Het overgrote deel (93%) van de studenten weet wel wat fair trade inhoudt, maar koopt bijna nooit een fair trade product. De belangrijkste reden daarvoor is de prijs en niet omdat ze eerlijke handel onbelangrijk vinden.
Over de aanwezigheid van verzamelpunten voor chemisch afval zijn de meeste studenten niet tevreden. De sociologen raden de gemeente aan om meer te investeren in de hoeveelheid van papier- en glasbakken en een verzamelpunt voor chemisch afval. Waar de studenten nog op mogen letten is het scheiden van groen huishoudafval en het weggooien van voedsel.
Lees meer over het onderzoek op: Groninger gezinsbode
Foto: Jcheng