Achtergrond

Groepsreis SAMEN naar Zuid-Amerika

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

 

SAMEN naar Zuid Amerika 2012

SAMEN bemiddelt jaarlijks zo’n 25 tot 35 jongeren naar projecten voor straatkinderen. Deze mensen werken 3 tot 6 maanden als vrijwilliger op een project voor straatkinderen. Om te laten zien wat het inhoudt om met straatkinderen te leven en werken organiseert SAMEN ieder jaar een groepsreis naar Azië, Zuid Amerika of naar Afrika.

In de zomer van 2012 zal de groepsreis naar Zuid Amerika gaan. Om precies te zijn naar Bolivia en Ecuador. Ben je tussen de 18 en 25 jaar en lijkt het werken met straatkinderen je interessant? Misschien is SAMEN naar Zuid Amerika 2012 wel wat voor jou!
Tijdens de reis bezoeken we meerdere projecten in deze landen. Op sommige projecten zijn we een korte tijd met de hele groep (12 deelnemers) op andere projecten verblijf je langer in kleine groepjes. Door middel van een subsidie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (www.sbos.nl) kunnen wij de kosten voor de deelnemers laag houden. De kosten per deelnemer liggen op 1000,- euro.
Omdat werken met straatkinderen een bijzondere uitdaging is zijn er 4 verplichte voorbereidingsweekenden. In de weekenden leer je de rest van de groep kennen, leer je over straatkinderenproblematiek en komen praktische zaken voor de reis aan bod. Eind september 2012 volgt nog een evaluatieweekend waarin wordt teruggekeken op de ervaring. De begeleiding van de reis ligt in handen van twee ervaren mensen die onlangs zelf als vrijwilliger naar Zuid Amerika zijn geweest. Voor meer informatie nodigen we je van harte uit op zondag 15 januari 2012 in Amsterdam voor een informatiedag. Om je hiervoor op te geven of voor andere vragen kun je mailen naar info@commissiesamen.nl of kijk je op www.samen.org.

 

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons