Groentetuin op vliegveld in Chicago

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Een vliegveld is wel de laatste plaats waar je een groententuin zou verwachten. Toch is dat precies wat te vinden is op vliegveld Chicago O’Hare. Met behulp van een speciaal systeem worden daar sla, groenten en kruiden verbouwd. Die worden vervolgens weer gebruikt in luchthavenrestaurants. De opbrengst is inmiddels meer dan genoeg om meer dan tienduizend mensen te voeden.

Minder energie
Het voedsel uit deze tuin is niet alleen groen van kleur: het hoeft niet getransporteerd te worden, wat een kleinere CO2-afdruk oplevert, en de verlichting die al op de luchthaven aanwezig is zorgt deel voor het licht dat nodig is om de planten gezond te houden. Ook de verwarming en airconditioning werken mee; die zorgen – met en zonder planten – voor een gelijkmatig klimaat, waardoor de verticale tuin het hele jaar door kan bloeien.

Andere groene initiatieven
Het aanleggen van de verticale tuin is niet het enige groene initiatief dat de luchthaven heeft ondernomen. Ook biedt het bezoekers gratis gefilterd water waarmee ze hun waterflesjes kunnen vullen én worden bijenhouders uitgenodigd om land dat anders ongebruikt blijft, te gebruiken voor het houden van bijen en zo honing te produceren.

Bron: Treehugger

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons