Achtergrond

Google helpt ngo’s een handje

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

 

Op Google Earth Outreach krijgen ngo’s stap voor stap uitleg over hoe ze informatie, afbeeldingen en ander materiaal kunnen koppelen aan de geografische software van Google. Medewerkers van het bedrijf geven ook technische ondersteuning en tips in een forum. Officieel erkende Amerikaanse ngo’s kunnen gratis het programma Google Earth Pro downloaden.

bevolkingsdichtheidKaarten

Earth Outreach heeft ook kaarten van ngo’s verzameld, waarop je ondermeer de bevolkingsdichtheid, bedreigd werelderfgoed, de verspreiding van vogelgriep en de veranderende wereldbevolking kan aflezen. “We zagen organisaties onze software inzetten om bijvoorbeeld milieubescherming en gezondheidszorg op kaart te zetten”, schrijft manager Rebecca Moore op het officiële Google Blog. “We kregen ook steeds meer vragen van ngo’s, die ons vroegen hoe we hen konden helpen.”

Milieuverontreiniging

Zo heeft Google Earth samengewerkt met het milieu- en ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNEP) om wereldwijd 100 gebieden met extreme milieuverontreiniging te illustreren. Het Wereld Natuur Fonds heeft meer dan 150 projecten op de kaart geplaatst en geïllustreerd met foto’s en achtergrondinformatie. Het United States Holocaust Memorial Museum heeft met Google samengewerkt om de wreedheden, die in Darfur begaan zijn, te presenteren op satellietfoto’s met een hoge resolutie.

 

Google Outreach

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons