Ghanese app Asoriba wint Afrika’s best start-up award

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Asoriba, een management software tool voor kerken, heeft op 30 januari tijdens het Seedstars Africa evenement de titel Africa’s best start-up gewonnen.

Het evenement trok meer dan 300 oprichters van start-ups, investeerders en succesvolle ondernemers uit Afrika, het Midden-Oosten, Europa en de Verenigde Staten. Seedstars Africa heeft ten doel het potentieel van ondernemerschap in Afrika te tonen, geleerde lessen te delen en wereldwijde samenwerking te stimuleren.   

Winnaar Asoriba biedt cloud-based software via een mobiele telefoon en internet. De software stelt kerken in staat om hun financiën te beheren en contributies te ontvangen. Ook kunnen zij hun ledenadministratie makkelijk bijhouden en wordt de groei van de kerk overzichtelijk in kaart gebracht. De makers van Asoriba zijn ervan overtuigd dat zij met hun software het Afrikaanse continent zullen veroveren.

De software stelt kerken in staat om hun financiën te beheren en contributies te ontvangen

Asoriba is gevestigd in Ghana’s hoofdstad Accra en heeft inmiddels 200 kerken en ruim 16.000 leden op zijn platform verzameld. De volgende stop voor Asoriba is Geneva, Zwitserland waar ze tijdens de Seedstars World Final kans maken op een geldprijs van 500.000 dollar.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons