Gezocht: microkredietpartner

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

 

GEZOCHT: MICROKREDIETPARTNER

Wat bieden wij?
Met de Company FunFair-projecten haalden leerlingen in 2016 zo’n €30.000 per jaar op. Onze ambitie is om dit bedrag te laten stijgen naar €50.000-€75.000 per jaar. De opbrengsten willen we benutten om goede microkredietprojecten in ontwikkelingslanden te ondersteunen. Deels via renteloze ‘zachte’ leningen om microkredieten aan jonge ondernemers te kunnen verstrekken. En deels via subsidies om de projecten te begeleiden. Op dit moment werken wij samen met één partner in Tanzania. 

Wat vragen wij?
Allereerst een duidelijke verslaglegging over de resultaten van het project. Om leerlingen te motiveren om zoveel mogelijk geld te verdienen, vragen we u om van een geselecteerde groep ondernemers een persoonlijk profiel te maken dat in de tijd wordt bijgehouden. Deze profielen worden online geplaatst, zodat leerlingen kunnen volgen hoe de ondersteunde bedrijven zich ontwikkelen. Verder ontvangen wij graag twee keer per jaar een bondig inhoudelijk en financieel verslag op projectniveau.

Daarnaast vragen wij u als tegenprestatie om onze ‘Fairaway’-jongerenreizen naar uw project te faciliteren. In de schoolvakanties bezoeken we met groepen van 8-20 middelbare scholieren en studenten (14-24 jaar) de microkredietprojecten die we ondersteunen. Jongeren logeren een week bij lokale gastgezinnen. Jullie regelen verblijf, maaltijden en vervoer (eventueel aangevuld met leuke excursies en activiteiten). Uiteraard hoeven jullie dit niet gratis te doen, wij betalen daarvoor de lokale kostprijs. Omdat het om relatief korte reizen gaat (9 dagen), is het belangrijk dat uw project zich binnen enkele uren van een vliegveld bevindt waar je met betaalbare tickets kunt komen. Om de leerlingen goed contact te kunnen laten maken met de lokale bevolking geven wij de voorkeur aan Engelstalige bestemmingen. 

Meer weten?
Heeft u een microkredietproject in een Engelstalig ontwikkelingsland dat een financiële injectie kan gebruiken? En vindt u het leuk om samen met ons reizen naar uw project te organiseren zodat Nederlandse jongeren er een kijkje kunnen nemen? Neem dan contact op met Michel Vossenberg, via michel@crossyourborders.nl of 06-45468741. Meer informatie over Company FunFair en Fairaway kunt u vinden op www.crossyourborders.nl.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons