Geruisloos crossen: test nu de elektrische auto

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Natuur & Milieu wil met de Instapdag het rijden van de toekomst onder de aandacht brengen. Veel mensen zijn nieuwsgierig naar het elektrisch rijden maar hebben nooit de kans gehad om het uit te proberen.

Morgen komt daar verandering in. Eigenaren van elektrische en hybride auto’s geven jou de kans om deze auto’s te leren kennen. Hoe voelt dat nou om elektrisch te rijden? En hoe gaat dat met het opladen? De Instapdag is er om ervaringen te delen. “Door morgen eens langs te gaan bij een kennis met een elektrische auto, kom je erachter of het ook iets voor jou is”, zegt Maarten van Biezen, hoofd mobiliteit bij Natuur & Milieu.

Als bezoeker aan een showroom maak je kans op leuke prijzen. Onder alle aangemelde bezoekers wordt één keer een week gratis rijden in een Tesla, een sportieve elektrische auto, verloot. Ook maak je kans op een lekker zakje autodrop.

Elektrisch rijden heeft veel voordelen voor het milieu. Een duurzamere manier van autorijden is er niet. In 2020 zal een elektrische auto voor 35% minder CO2 uitstoot zorgen dan een gemiddelde auto met verbrandingsmotor. Dit berekende TNO door van bron tot wiel te kijken.

Wil je weten waar bij jou in de buurt een showroom te vinden is? Ga naar www.instapdag.nl, daar zie je wie welke auto waar in de spotlight zet. Door het formulier in te vullen, laat je de eigenaar weten dat je een kijkje komt nemen. Misschien mag je wel een rondje meerijden of zit je zelf even achter het stuur!

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons