Future Leaders naar Tanzania

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

De Future Leaders learning journey vindt plaats van 3 tot en met 12 oktober 2008 en wordt georganiseerd op basis van open inschrijving. Er zijn 10 plaatsen beschikbaar.

Young professionals zijn onze toekomstige leiders. Zij opereren in een dynamische, complexe, globaliserende wereld en moeten snel inspelen op verschuivende economische en sociale verhoudingen en toenemende interactie tussen het bedrijfsleven en de maatschappij. Zij zoeken uitdagingen en willen zich actief ontwikkelen door brede persoonlijke en professionele internationale ervaringen.

Deze Learning Journey is een out-of-the-box leerervaring, waarbij multidisciplinaire teams onder tijdsdruk, werken aan een business case in een onbekende omgeving en mix van culturen. Daarom past dit programma perfect in de ontwikkeling van open minded en verantwoord leiderschap.

Business Case: Het stimuleren van ondernemerschap in Tanzania
Tijdens deze reis ga jij samen met een aantal lokale ondernemers aan de slag met het verder professionaliseren van hun business plannen en het ondersteunen bij specifieke uitdagingen waar zij voor staan. Naast kapitaal hebben deze ondernemers vaak behoefte aan expertise en ervaringen. Door jouw kritische feedback op hun plannen kunnen zij de volgende stap zetten in de richting van een professioneel onderbouwd voorstel waarmee zij beter in staat zijn het benodigde kapitaal aan te trekken om een succesvolle start mogelijk te maken.

Experimenteel leren
Presteren in een onbekende omgeving, onder tijdsdruk en in een multidisciplinair, multicompany team: de belangrijkste ingrediënten van deze EsteamWork learning journey voor young professionals. Het werken aan een bestaande business case in Tanzania schept de perfecte voorwaarden om jezelf op een bijzondere manier te ontwikkelen én tegelijkertijd een directe bijdrage te leveren aan armoedebestrijding in een ontwikkelingsland.

Verbreed je horizon
Tanzania is een omgeving die in geen enkel opzicht te vergelijken is met jouw kantoor in Nederland. Door de unieke en intensieve samenwerking met lokale ondernemers zal deze reis je meer inzicht biedt in andere en je eigen cultuur, hetgeen je blikveld aanzienlijk zal verbreden…

Begeleiding

Samen met je team ben je verantwoordelijk voor een succesvolle afronding van het project. Door een hechte samenwerking, onder tijdsdruk en met vele intervisiemomenten zul je veel waardevolle feedback geven en ontvangen waardoor je jezelf en je teamgenoten echt leert kennen. De coach van De Beukelaar Groep zal je begeleiden tijdens jóuw inspirerende leerreis…

Naar de Top!

Jouw persoonlijke ontwikkeling staat, naast het aanscherpen van je professionele vaardigheden, centraal in dit programma. In het tweede deel van deze learning journey zul je dan ook letterlijk tot grotere hoogte gestuwd worden: een spectaculaire meerdaagse beklimming van Mount Kilimanjaro onder begeleiding van een coach van De Beukelaar Groep. Een fysieke en mentale uitdaging die hand in hand gaan en samen de basis vormen waarop jouw ervaringen en inzichten kunnen worden vastgelegd.
Een beklimming naar stage 1 van Mount Kilimanjaro inclusief overnachting op de berg wordt standaard in het programma opgenomen en verrekend in je reis- en verblijfskosten. Wil jij daarna de beklimming doorzetten en uiteindelijk op het hoogste punt van Afrika in de sneeuw staan, dan zal de reis voor jouw vier dagen langer duren. De beklimming vanaf stage 1 naar de top is dus facultatief en wordt tegen een meerprijs aangeboden. Voor zowel de beklimming naar stage 1 als naar de top is geen klimmerservaring vereist. Een gezonde dosis sportiviteit is wel een pré!

Interesse? Neem dan snel een kijkje op onze website!

Interesse? Neem dan snel een kijkje op onze website!

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons