Fotograaf legt uitstervende plantensoorten vast

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Ondanks het feit dat hij zelf weinig zeilervaring heeft, heeft Barbee een plek weten te bemachtigen op een racezeiljacht vanaf Kaapstad naar St. Helena in de Zuid-Atlantische Oceaan. Hij post er blogs, foto's en videomateriaal op zijn website www.jeffbarbee.com via de satelliettelefoon.

 

"Als je kijkt naar wat er gebeurt op de verschillende eilanden en wat de mens ze aan-

Scram
De zeilboot waarop Barbee vaart

doet, kun je dat zien als een microcosmos van wat er op aarde gebeurt", zei Barbee na zijn 4400 zeemijlen lange reis naar Senegal, waar hij de volgende fase van zijn reis aan het voorbereiden was.

 

Na de slag bij Waterloo stuurden de Britten de verslagen Franse keizer Napoleon Bonaparte naar St. Helena om er te sterven en sindsdien is het vele planten- en diersoorten op eenzelfde manier vergaan of hen staat in de nabije toekomst eenzelfde lot te wachten.

 

Barbee werd geboren in Colorado, maar bracht meer dan de helft van zijn leven in Afrika door. Als freelance fotograaf is hij het gewend ongebruikelijke foto's te maken.

 

"Het meeste van mijn werk heeft betrekking op het milieu. Ik deed vroeger werk op grote hoogten. Ik maakte bouten bovenop olieplatforms in Angola en legde knopen in de masten van diamantschepen. Dat deed ik omdat ik zodoende op bijzondere plekken kwam", zegt Barbee. 

 

De reis die hij nu maakt heeft weinig weg van gewoon zeilen. Door de strijd tegen harde wind en het wilde weer heeft Barbee in de praktijk leren zeilen. "Als je zeilt in de diepe oceaan kun je je geen fout permitteren", legt Barbee uit. 

 

Lees verder bij Planet Ark

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons