Floriade 2012 krijgt mondiaal bewust tintje

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
De wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade 2012 besteedt dit jaar uitgebreid aandacht aan mondiale bewustwording. Zo komt er op de Floriade in Venlo een wereldpaviljoen, door de initiatiefnemers omschreven als ‘een educatief belevingscentrum mondiale vorming’. Het wereldpaviljoen wordt gerealiseerd door Stichting Wereldpaviljoen, COS Limburg, HIVOS en LBSNN (Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland-Nicaragua). Het wereldpaviljoen staat in het teken van…

De wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade 2012 besteedt dit jaar uitgebreid aandacht aan mondiale bewustwording. Zo komt er op de Floriade in Venlo een wereldpaviljoen, door de initiatiefnemers omschreven als ‘een educatief belevingscentrum mondiale vorming’.

Het wereldpaviljoen wordt gerealiseerd door Stichting Wereldpaviljoen, COS Limburg, HIVOS en LBSNN (Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland-Nicaragua). Het wereldpaviljoen staat in het teken van Nicaragua. Bezoekers maken op speelse wijze kennis met de millenniumdoelen en fairtrade producten. Een levensgrote wereldbol, Nicaraguaanse dorpschool en marktkraam vormen het decor.

Daarnaast is er de Floriade Oogst Show, een mix van wereldmuziek, theater, dans en acrobatiek. De show wordt opgevoerd door jonge artiesten veelal afkomstig uit sloppenwijken in Afrika, Azië en Latijns Amerika. De productie van de Floriade Oogst Show is in handen van Mundial Productions.

Het wereldpaviljoen is van 5 april t/m 7 oktober te bezoeken op de Floriade in Venlo. De Floriade Oogst Show is in die periode elke dinsdag t/m zondag te zien.

www.floriade.nl
www.wereldpaviljoen.com
www.mundialproductions.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons