Fietsen scoort: stem op duurzaam project

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Vijftien duurzame projecten van kleine Nederlandse ontwikkelingsorganisaties maken kans op een sponsorprijs van de landelijke fietscampagne ‘Fietsen Scoort’. Het publiek kan tot 21 juni bepalen wie de vijf winnaars worden. Zij gaan elk met een geldbedrag van 3.000 euro voor hun duurzame project naar huis. ‘Fietsen Scoort’ is een landelijke campagne die werknemers stimuleert om met…

fietsen scoortVijftien duurzame projecten van kleine Nederlandse ontwikkelingsorganisaties maken kans op een sponsorprijs van de landelijke fietscampagne ‘Fietsen Scoort’. Het publiek kan tot 21 juni bepalen wie de vijf winnaars worden. Zij gaan elk met een geldbedrag van 3.000 euro voor hun duurzame project naar huis.

‘Fietsen Scoort’ is een landelijke campagne die werknemers stimuleert om met de fiets naar het werk te komen, en zo de CO2-uitstoot te verminderen. In 2012 deden 134 werkgevers verspreid over het heel Nederland  mee. Werknemers kunnen de gefietste kilometers sponsoren, en de opbrengst wordt verdeeld onder duurzame ontwikkelingsprojecten.  

Voor de werving van projecten werkte Fietsen Scoort de afgelopen maanden samen met MyWorld.nl. Onder de inzenders werden vijftien duurzame projecten geselecteerd. De projecten zijn wereldwijd verspreid en onder verdeeld in vier categorieën: fietsprojecten, landbouwprojecten, zonne-energieprojecten en waterprojecten.

Het publiek kan bepalen hoe het bijeen gefietste sponsorbedrag wordt verdeeld door een stem uit te brengen op één van de vijftien geselecteerde projecten. Stemmen kan tot 12 juni op www.fietsenscoort.nl. Eind juni worden de vijf winnende projecten bekend gemaakt.

Fietsen Scoort zet zich al jaren in voor de positie van ontwikkelingslanden en richt zich daarbij op het klimaatvraagstuk. Ontwikkelingslanden dragen (nog) relatief weinig bij aan de uitstoot van broeikasgassen. Tegelijkertijd merken zij vaak als eerste de gevolgen en hebben zij minder middelen om zich aan te passen aan klimaatverandering.

Ga voor meer informatie of het uitbrengen van een stem naar www.fietsenscoort.nl.

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons