Fiets naar uw werk en verdien geld voor uw project

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Fietsen Scoort is een landelijke campagne die het fietsen naar het werk stimuleert. Het geld dat daarmee wordt opgehaald, komt terecht bij duurzame projecten in ontwikkelingslanden.

Fietsen Scoort is een landelijke campagne die het fietsen naar het werk stimuleert. Wie de auto laat staan en de fiets neemt, is niet alleen gezond bezig maar draagt ook bij aan CO2-reductie en helpt daarmee klimaatverandering tegen te gaan. Werkgevers kunnen het fietsgedrag van hun werknemers sponsoren, door bijvoorbeeld iedere fietskilometer te ‘belonen’ met één of meer eurocent per kilometer. Fietsen Scoort investeert dit jaarlijkse sponsorbedrag in duurzame projecten in ontwikkelingslanden.

Een deel van dat bedrag kan ook bij uw project terechtkomen. Kleinschalige organisaties kunnen een projectvoorstel indienen via de groep ‘Fietsen Scoort’ in My World. Na een eerste selectie zullen vijftien projecten overblijven. Deze projecten worden gepresenteerd op de website van Fietsen Scoort. Na een publieksstemming worden eind juni vijf winnaars bekendgemaakt. De projecten met de meeste stemmen ontvangen ieder € 3.000,- ter ondersteuning van hun project.

U kunt uw project tot uiterlijk 1 april 2013 aanmelden.

Projectcriteria
Deskundigen verbonden aan MyWorld ontvangen alle projectvoorstellen en de beoordeling zal plaatsvinden aan de hand van de volgende criteria:

  • Relatie van het project met klimaatverandering en milieu. In de beoordeling van de projecten is de relatie met de kernboodschap van Fietsen Scoort belangrijk. Naast fietsstimulering in ontwikkelingslanden kunt u denken aan projecten gericht op biologische landbouw, (her)bebossing, introductie van biogasinstallaties of zonne-energie.
  • Vraaggericht: wie heeft het project bedacht.
  • Toekomstbestendigheid: de capaciteit van de ontvangende organisatie.
  • In hoeverre is het project de beste oplossing voor het specifieke probleem.
  • Mogelijkheid om over het project te communiceren in woord en beeld.

Procedure

  • Stuur uw projectvoorstel vóór 1 april 2013 in naar info@myworld.nl. Rond 1 mei verneemt u of het project is geselecteerd als één van de genomineerde projecten die worden voorgedragen aan Fietsen Scoort, waar het een plaats krijgt op hun website.
  • De publiekstemming vindt plaats in de periode begin mei – half juni via de website van Fietsen Scoort. Vijf projecten met de meeste stemmen ontvangen ieder € 3.000,-.
  • Na afloop van het project rapporteert u via MyWorld over de behaalde resultaten en de besteding van de ontvangen € 3.000,-.

Fietsen Scoort bestaat reeds twintig jaar en is uitgegroeid tot de grootste fietscampagne van Nederland. Nog steeds groeit de campagne jaarlijks met zo’n tweeduizend deelnemers. Samen hebben zij in 2012 ruim 11 miljoen kilometer geregistreerd. De campagne Fietsen Scoort wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland.

Meer informatie
Campagnebureau Fietsen Scoort
Contactpersoon is Imke Elstak
Telefoon 0113-250051
E-mail i.elstak@maakdeswitch.nl

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons