Feliciteer Mandela en steun de strijd tegen aids

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

De 46664-campagne, waarvan de naam is ontleend aan het gevangenisnummer van Nelson Mandela, zet zich in voor de strijd tegen aids. Onder meer met de opbrengsten van felicitaties per SMS. Naast de gebruikte kosten wordt namelijk 1 euro 20 ingehouden voor het werk van '46664'. Daarnaast is het de bedoeling de allergrootste virtuele felicitatiekaart ooit te maken, met berichten van over de hele wereld.

De sms-actie van 46664
is een wereldwijde campagne. In Nederland kunnen berichten ('Nelson' + boodschap) worden gestuurd naar nr: 3669

Opbrengsten van de sms-actie gaan onder meer naar steun aan aidswezen in Zuid-Afrika, preventiecentra in Mozambique en minstens 400 vrouwengroepen in 41 Afrikaanse landen. 

Sms-actie
Op de site www.happybirthdaymandela.com 
kun je alles lezen over de actie. Zo is onder andere te zien hoeveel berichtjes er vanuit welke landen binnenkomen. Tanzania (verrassend!) staat tot nu toe bovenaan de lijst. Vanuit Uzbekistan is èèn berichtje ontvangen, dit land staat momenteel onderaan.

mandela acties
Mandela 46664 foto:CC

Naast een sms-je kan je ook een kaart sturen voor de verjaardag van Nelson via het Nelson Mandela kinderfonds. Op de site van de organisatie kun je een kaart aanklikken en een persoonlijke verjaardagboodschap maken. De kaarten worden digitaal verstuurd naar het hoofdkantoor van de organisatie in Johannesburg.

Verjaardagskaart sturen
Nederland steunde Mandela eerder massaal met zijn verjaardag. In 1988, toen de ANC-leider nog gevangen zat, stuurden ruim 150.00 Nederlanders een eigen verjaardagskaart naar het kantoor van de anti-apartheidsbeweging. De KLM vloog twaalf postzakken met

nelson lacht
Nelson bijna 90 foto:CC

kaarten naar Johannesburg. Op de dag van de verjaardag, 18 juli, werden de kaarten afgeleverd bij Winnie Mandela in Soweto.

Laat ook nu zien dat je Mandela steunt en stuur een berichtje of een virtuele kaart naar de levende legende!

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons