FairMail winnaar Ben & Jerry’s-wedstrijd

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Fairtrade-bedrijf FairMail is de Nederlandse winnaar van de Ben & Jerry’s “Join our Core” wedstrijd. De wedstrijd was gericht op het vinden van de beste bedrijfsplannen van jonge sociaal ondernemers in Europa. Tijdens de finale in Uganda werd het Amsterdamse bedrijf deze week verkozen tot beste Nederlandse duurzame idee. FairMail verkoopt fairtrade wenskaarten. De foto’s zijn…

Fairtrade-bedrijf FairMail is de Nederlandse winnaar van de Ben & Jerry’s “Join our Core” wedstrijd. De wedstrijd was gericht op het vinden van de beste bedrijfsplannen van jonge sociaal ondernemers in Europa.

Tijdens de finale in Uganda werd het Amsterdamse bedrijf deze week verkozen tot beste Nederlandse duurzame idee. FairMail verkoopt fairtrade wenskaarten. De foto’s zijn gemaakt door kansarme jongeren in India en Peru. Met de inkomsten investeren de jongeren in hun onderwijs en huisvesting.

Bijna tweehonderd inzenders dongen het afgelopen half jaar mee naar de prijs. Na een afvalrace brachten de laatste 15 deelnemers tien dagen door in Uganda. Daar gingen ze samen met een groep jonge fairtrade vanilleboeren op zoek naar zakelijke mogelijkheden om de inkomsten van de boeren aan te vullen en hun gemeenschappen verder te helpen ontwikkelen.

Naast FairMail vielen nog vier Europese sociale ondernemingen in de prijzen: Rubies in the Rubble uit Engeland, Archipelago uit Ierland, Mattecentrum uit Zweden en Play31 uit Denemarken. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro en zakelijke begeleiding door Ashoko. Bovendien wordt het logo van FairMail in 2013 gedrukt op de verpakkingen van Ben & Jerry’s ijs.

In juni had MyWorld een interview met FairMail-fotograaf Dhiraj uit India.

Klik hier voor informatie over FairMail en Join our Core.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons