Fair Fashion van Het Huis van de Vlinders

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Vanaf oktober 2011 is Het Huis van de Vlinders up and running in NUtrecht, de nieuwe broedplaats in Utrecht West. Met het naaiatelier, de winkel en het open atelier met workshops en cursussen, past Het Huis goed bij de andere creatieve ondernemers die zich inmiddels in de voormalige busremise aan de Carthesiusweg hebben verzameld. Op 3 november viert Het Huis van de Vlinders de opening met een HUISwarming waar je kunt kennismaken met de dames van Het Huis en lekker kunt snuffelen aan het assortiment leren oorbellen, kleurige I-padsleeves en hippe heuptasjes die Het Huis je biedt.

Goeie mix

Begin 2010 ontstond bij sociaal ondernemer Isabelle Zumbrink het idee om een modecursus te organiseren voor kwetsbare jonge vrouwen uit Utrecht, waarna zij hun zelfgemaakte modeartikel konden verkopen. Isabelle: "Langzaam is dit idee uitgegroeid tot Het Huis van de Vlinders. Omdat ik met zoveel verschillende mensen sprak over Het Huis, is er ondertussen een groot draagvlak voor mijn idee ontstaan." Zowel op managementniveau in het bedrijfsleven als bij de vrouwen uit de doelgroep vindt Het Huis steun. Het is Isabelle gelukt om partijen bij elkaar te brengen die normaal gesproken weinig contact met elkaar hebben en moeilijk samenwerken. "Het is een mix van sociaal en creatief ondernemerschap, dat maakt voor mij Het Huis uniek.".

Crowdfunding: het nieuwe financieren

Ondanks de sociale jas heeft Het Huis gekozen voor een commerciële basis. De onderneming wil niet afhankelijk zijn van structurele subsidies en zoekt naar andere vormen van financiering voor de start-up. Via CrowdAboutNow, het crowdfundingplatform voor creatieve en duurzame ondernemers, heeft Het Huis een crowdfund-actie op touw gezet. Ruim 50 procent van het gevraagde bedrag is inmiddels geïnvesteerd. Met 30 september als brandende deadline van de actie, werkt Het Huis hard om de laatste particuliere en zakelijke investeerders ‘binnenshuis’ te halen. Met het geïnvesteerde bedrag gaat het Huis van de Vlinders onder meer naaimachines aanschaffen en het atelier inrichten voor gebruik.

Serious business

Binnen Het Huis vinden kwetsbare jonge Utrechtse vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt een thuis voor het ontdekken en ontwikkelen van hun talent, passie, kracht en een toekomst. Door persoonlijke omstandigheden zoals een vluchtelingenachtergrond, fysieke handicap, chronische ziekte, laaggeletterdheid, etc. zijn de vrouwen verwijderd geraakt van werk en samenleving. Elke vrouw krijgt een op maat gemaakt coachingstraject en wordt ondersteund door professionals van Het Huis, zodat zij stap(pen) vooruit kan zetten op de arbeidsmarkt.

Het Huis van de Vlinders gaat samenwerken met diverse partners op wijk-, stedelijk en landelijk niveau zoals onderwijsinstellingen, welzijnsorganisaties, vrouwenbelangenorganisaties, gemeente, re-integratiebureaus, brancheorganisaties, e.a. GreenWish ondersteunt Het Huis van de Vlinders bij de start-up en begeleidt de crowdfunding via CrowdAboutNow.

www.hethuisvandevlinders.nl
www.crowdaboutnow.com
www.greenwish.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons