Fair Career event: eerste landelijke beurs voor maatschappelijk verantwoord werken

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Het Fair Careerevent is een unieke carrièrebeurs waarop maatschappelijke verantwoord ondernemen (MVO) samenkomt met maatschappelijk verantwoord werken (MVW). Het brengt organisaties en hoogopgeleiden bij elkaar die het streven naar een duurzame en eerlijke wereld belangrijk vinden.

Non-profit instellingen en bedrijven laten op de beurs zien op welke manier zij zich inzetten voor de wereld van morgen. Hoogopgeleide studenten, starters en professionals kunnen beleven hoe het is om bij deze organisaties te werken. Zij vinden er banen, vrijwilligerswerk en stageplaatsen op hun vakgebied en niveau en ook relevante opleidingen.

"De OneWorld vacaturebank van Global Village Media met banen bij non-profit instellingen en MVO-bedrijven is uniek. Wij merken hier de groeiende interesse voor het werken bij die organisaties. Uit onderzoek blijkt bovendien dat er veel belangstelling is voor een carrièrebeurs die aansluit bij dit soort banen", aldus Peter van Lier, directeur Global Village Media. "Met Nobiles hebben wij een uitstekende partner gevonden die al jaren carrière events tot een succes maakt. OneWorld voegt daar haar uitgebreide netwerk van mondiaal georiënteerde organisaties, bedrijven en burgers aan toe. En de inhoudelijke expertise op het terrein van internationale samenwerking en duurzame ontwikkeling."

Marlous van Grieken, directeur Nobiles Media: "Het is voor bedrijven essentieel om te laten zien wie ze zijn. Het zichtbaar maken van maatschappelijk verantwoord ondernemen is hierbij een logische stap. De samenwerking met Global Village Media en het toevoegen van het Fair Careerevent zorgt ervoor dat bedrijven voor een groot publiek hun MVO karakter kenbaar kunnen maken en bezoekers daardoor nog meer zicht krijgen op de kernwaarden van een bedrijf. Hierdoor is een goede match tussen werkgever en werknemer nog beter te maken."

Organisaties krijgen de mogelijkheid presentaties te geven en andere manieren om het geïnteresseerde publiek te informeren over hun initiatieven voor een betere wereld, zoals met filmvertoningen en workshops. Het beleven van het werken bij die organisaties en bedrijven staat centraal. Tijdens de beurs vindt het OneWorld MVW Congres plaats met workshops en debat, dé jaarlijkse bijeenkomst over maatschappelijk verantwoord werken voor professionals. Het Fair Careerevent vindt dit jaar plaats op 28 en 29 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht. 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons