Facebook wil groen, groener, groenst

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

De nieuwe wedloop in de technologische industrie gaat niet alleen om de beste smartphones of het grootste sociale netwerk. Het gaat ook om het groenste datacentrum, waarbij Facebook op kop ligt.

Apple beloofde vorig jaar haar steenkoolgebruik af te bouwen, Google gebruikt wc-water om haar datacentra te koelen en Microsoft bouwt een datacentrum in Cheyenne, Wyoming, dat zal worden aangedreven door methaan, verkregen uit een afvalwaterzuiveringsinstallatie. Facebook blijft niet achter en bouwt nu een datacentrum in Altoona, Iowa, dat volledig op windenergie gaat draaien.

In datacentra wordt informatie van een bedrijf opgeslagen, beheerd en verspreid. De windenergie die het centrum van Facebook moet voorzien komt uit een windproject in Wellsburg, Iowa, dicht bij Altoona, meldt Facebook in een blogpost. In deze blogpost staat dat het nieuwe datacentrum in 2015 gebruikt kan worden en dat het centrum 138 megawatt zal opleveren. 

Kritiek
De groenste-datacentrum-wedloop komt niet uit de lucht vallen. Greenpeace levert sinds 2010 veel kritiek op technologisch bedrijven zoals Facebook en Apple over hun energieverbruik. Sindsdien proberen de bedrijven hun imago te verbeteren en geeft Greenpeace een upgrade van hun milieuvriendelijke praktijken.

Lees meer op: Wired
Foto: Flickr

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons