Extra financiering voor verstandelijk gehandicapten

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Impulsis stelt extra geld beschikbaar voor projecten voor mensen met een verstandelijke handicap in ontwikkelingslanden. Onder de noemer ‘Spotlight Support’ nodigt Impulsis particuliere initiatieven uit om voor 30 juni een projectvoorstel in te dienen. De beste voorstellen ontvangen een financiële bijdrage van maximaal 50 procent van de projectkosten. foto: Stichting Niketan Via Spotlight Support wil…

niketan - mila1Impulsis stelt extra geld beschikbaar voor projecten voor mensen met een verstandelijke handicap in ontwikkelingslanden. Onder de noemer ‘Spotlight Support’ nodigt Impulsis particuliere initiatieven uit om voor 30 juni een projectvoorstel in te dienen. De beste voorstellen ontvangen een financiële bijdrage van maximaal 50 procent van de projectkosten.

foto: Stichting Niketan

Via Spotlight Support wil Impulsis de positie van mensen met een verstandelijke handicap verbeteren. Ingediende projecten moeten zich richten op het versterken van de opvang, zorg en begeleiding van verstandelijk gehandicapten in hun thuissituatie. Het project moet gehandicapten zelf direct ondersteunen, en hun familie en zorgverleners indirect. Bovendien moet het project in Nederland bijdragen aan bewustwording op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en de positie van verstandelijk gehandicapten in ontwikkelingslanden.

Het is de bedoeling dat het project tussen 1 juli 2015 en 30 juni 2016 wordt uitgevoerd. Impulsis financiert maximaal 50 procent van de projectkosten, de rest moet het particuliere initiatief zelf werven. De projectaanvraag moet worden voorzien van een inhoudelijk plan met doelstellingen, geplande activiteiten en tijdspad, en een begroting en dekkingsplan.

Kijk voor meer informatie op Impulsis.nl of neem contact op met Laurens den Dulk, laurens.den.dulk@icco-cooperation.org.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons