Extra bezuinigen? Ontwikkelingshulp

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
In tijden van financiële tegenspoed is het hemd nader dan de rok: wanneer het kabinet extra moet bezuinigen, dan is ontwikkelingshulp wat Nederlanders betreft als eerste aan de beurt. Dat blijkt uit een peiling van TNS/NIPO in opdracht van de Atlantische Commissie. TNS/NIPO vroeg duizend Nederlanders op welke drie beleidsterreinen het kabinet extra zou moeten…

In tijden van financiële tegenspoed is het hemd nader dan de rok: wanneer het kabinet extra moet bezuinigen, dan is ontwikkelingshulp wat Nederlanders betreft als eerste aan de beurt. Dat blijkt uit een peiling van TNS/NIPO in opdracht van de Atlantische Commissie.

TNS/NIPO vroeg duizend Nederlanders op welke drie beleidsterreinen het kabinet extra zou moeten bezuinigen, wanneer het begrotingstekort verder oploopt. 46% van de ondervraagden noemden ontwikkelingshulp als belangrijkste bezuinigingspost. Van evenveel deelnemers mag er minder geld naar het Koningshuis. Integratie van moslims en allochtonen (37%) en hulp bij oorlogen en wederopbouw andere landen (35%) eindigden op de derde en vierde plek.

De Atlantische Commissie wilde vooral weten wat Nederlanders van de NAVO vinden. Die steun voor de NAVO blijkt wel snor te zitten: een overgrote meerderheid van de ondervraagden noemt ons lidmaatschap van de NAVO belangrijk en staat achter de interventie in Libië. Slechts 15% vindt dat we bij een komende bezuinigingsronde op defensie moeten beknibbelen.

Lees hier de onderzoeksuitslag

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons