Exotisch Thailand lokt buitenlandse filmmakers

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

De filmindustrie in Thailand zit in de lift. Met vakkundige crews, prachtige locaties en lage kosten bloeit het land op op als ideaal vertrekpunt voor buitenlandse filmmakers. Het land van de lach is hard op weg voor de filmproductie te worden wat India is voor de callcenters.

Volgens The Thailand Film Office werden in 2010 in totaal 578 buitenlandse producties – films, tv-shows, reclames en documentaires – geschoten in Thailand. Die producties brachten in totaal meer dan 59 miljoen dollar in het laatje. Een behoorlijk bedrag voor een land dat nog steeds als ontwikkelingsland beschouwd wordt. In de eerste helft van dit jaar was het bedrag al bijna overschreden.

Toch wordt Thailand anders dan Japan, Korea of Bollywood niet vaak genoemd als belangrijk filmland. Dat komt doordat Thailand vooral de meest populaire ‘dubbelganger’ is in de industrie. Thaise locaties staan vaak model voor plaatsen in andere landen.  

Thailand was eerder al het decor voor de dodenkampen van Cambodja in The Killing Fields, de jungles van Laos in Rescue Dawn en de kampen voor Vietnamese krijgsgevangenen in Rambo II. Steeds vaker is het land een stand-in voor India. Thaise stranden, heuvels en zelfs vliegvelden verschijnen regelmatig in Bollywood-producties, omdat filmmakers uit Mumbai hogere productiewaarden willen zonder de Indiase bureaucratie.

Lees meer: Al Jazeera

Foto: cc

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons