Even bellen met…. Esther is nu Shierly

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Sjierly Rodrigues Pereira (haar echte naam!) heeft een plan: haar eigen organisatie ‘Schooling for Life’ opzetten in Sierra Leone. Jongeren helpen met beurzen en life skills-trainingen. Deze keer aflevering 10, waarin Sjierly eindelijk uit de kast komt: haar plan wordt werkelijkheid. Door Hans Ariëns Esther Peereboom is verleden tijd. “Ik voelde me er niet prettig…

SSjierly Rodrigues Pereira (haar echte naam!) heeft een plan: haar eigen organisatie ‘Schooling for Life’ opzetten in Sierra Leone. Jongeren helpen met beurzen en life skills-trainingen. Deze keer aflevering 10, waarin Sjierly eindelijk uit de kast komt: haar plan wordt werkelijkheid.

Door Hans Ariëns

Esther Peereboom is verleden tijd.

“Ik voelde me er niet prettig bij op mijn werk al te vertellen dat ik weg zou gaan als ik nog niet wist wanneer dat zou gaan gebeuren. Sommige mensen wisten wel waar ik mee bezig was, maar lang niet allemaal.”

Wat een opluchting.

“Ja, dat kun je wel zeggen. Anderhalve week geleden raakte de zaak ineens in een stroomversnelling. Gisteren heb ik nog een belangrijk gesprek gevoerd, waarin wat puntjes op de i werden gezet. In april vertrek ik naar Sierra Leone!”

De vorige keer had je nog 30k nodig, een stevig bedrag.

“Er zijn nu wat mensen doorgekomen die me willen sponsoren. We hebben een aantal stichtingen en particulieren die met grote en kleine donaties steunen. Sommigen voor meerdere jaren. Daarnaast heb ik nog eens heel kritisch naar de begroting gekeken. Ik heb ook huisvesting geregeld bij een Sierraleoonse vriendin en haar familie. Dat scheelt me veel geld en is ook wel zo veilig.”

Hoe voel je je nu?

“Ik ben heel trots, op de organisatie, de vrijwilligers, maar ook wel op mezelf. Ik heb echt wel mijn dipjes gehad, dat ik dacht: waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen? De mensen om me heen hebben me gelukkig door dik en dun gesteund.”

Hoe gaat het nu verder met de vrijwilligers?

“Die blijven voor de stichting werken, want ook straks moet de organisatie in Nederland door blijven draaien voor fondsenwerving maar ook voor draagvlak en communicatie. We hebben meerdere vacatures op het moment openstaan. Ik zoek bijvoorbeeld een vervanger voor mezelf, iemand die de vrijwilligers hier kan aansturen.”

Wat is je gouden tip voor andere initiatieven?

“Het is allemaal een kwestie van netwerken. Mensen moeten je kennen en vertrouwen voor ze geld geven. Of ze verwijzen je door naar een bekende, en geven daarmee het signaal af dat ze vertrouwen in je hebben.

Ik heb ook geleerd dat je tijd voor jezelf moet nemen. Als je niet goed voor jezelf zorgt, gaat het mis. Ik dacht in mijn vrije tijd wel eens: ik moet nu eigenlijk voor de stichting bezig zijn. Maar dat moet je jezelf gunnen.”

De volgende keer spreken we je in Sierra Leone!

“Ja, gek hè. Ik ben heel erg blij maar ook wel een beetje zenuwachtig, want ik moet veel opgeven hier. Het echte werk gaat nu pas beginnen…”

Voor meer informatie over Schooling for Life en het Skills for a Successful Future programma: www.schoolingforlife.net

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons