Even bellen met Esther: d’r op of d’r onder

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Esther Peereboom (niet haar echte naam) heeft een plan: haar eigen project ‘Schooling for Life’ opzetten in Sierra Leone. Jongeren helpen met beurzen en life skills-trainingen. Deze keer aflevering 9, waarin het d’r op of d’r onder dreigt te gaan worden. Door Hans Ariëns In de vorige aflevering miste je nog 30k om van start…

Even-bellen-met-EstherEsther Peereboom (niet haar echte naam) heeft een plan: haar eigen project ‘Schooling for Life’ opzetten in Sierra Leone. Jongeren helpen met beurzen en life skills-trainingen. Deze keer aflevering 9, waarin het d’r op of d’r onder dreigt te gaan worden.

Door Hans Ariëns

In de vorige aflevering miste je nog 30k om van start te kunnen gaan. Wat is de stand nu?
“Nog steeds hetzelfde…We boeken wel progressie: de website ziet er nu ontzettend tof uit en dankzij de Google Grants die we hebben binnengehaald, komen daar  nu zo’n 80 mensen per dag. We krijgen er ook veel complimenten over. Maar ja, dat geld, he. Die dertigduizend hebben we echt nodig, anders kunnen we onze ambities niet waarmaken.”

We volgen je nu twee jaar. Om volgend schooljaar te kunnen starten, moet je wel binnen enkele maanden jongeren gaan werven. Wordt het niet onderhand tijd voor Plan B, een kleinschaliger variant?
“Dat zou ik dan eerst met mijn team moeten bespreken. Ik ben er zelf drie jaar mee bezig, en op een gegeven moment kom je wel op een breekpunt. Je kunt eindeloos je droom blijven najagen, maar je moet wel realistisch blijven. Als het niet gaat op de manier die je in je hoofd had, moet je iets anders verzinnen. De start weer een jaar uitstellen, is ondenkbaar.”

Merken je vrijwilligers aan je dat je twijfelt?
“Ze hebben me daar nog niet op aangesproken. Eén vrijwilliger stopt, maar dat is vanwege haar studie. Ik zoek dus iemand die administratie en communicatie wil doen.”

Wat is de voornaamste les van die drie jaar?
“Toch wel blijven geloven in het doel, het programma. Dat moet ik mezelf blijven inprenten. Als ik mijn enthousiasme en vertrouwen kwijt raak, valt alles uit elkaar. Het is een zaak van een enorm lange adem. Maar ach, morgen ga ik naar een conferentie over investeren in Afrika, en wie weet loop ik daar ineens een investeerder tegen het lijf .”

Volgende keer de ontknoping: gaat ze wel of gaat ze niet? En Esther maakt dan echt haar ware identiteit bekend.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons