Esther: ‘Ik word gek van de vragen’

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Esther Peereboom heeft een plan: haar eigen project opzetten in Sierra Leone. Jongeren helpen met beurzen en life skills-trainingen. Deze keer aflevering 4, waarin Esther het even niet meer weet. Je planning was om in juli naar Sierra Leone af te reizen, maar we spreken je.. “..in Nederland inderdaad. Ik ben nog steeds met de…

Esther Peereboom heeft een plan: haar eigen project opzetten in Sierra Leone. Jongeren helpen met beurzen en life skills-trainingen. Deze keer aflevering 4, waarin Esther het even niet meer weet.

Je planning was om in juli naar Sierra Leone af te reizen, maar we spreken je..
“..in Nederland inderdaad. Ik ben nog steeds met de voorbereidingen bezig. Vooral ben ik extra financiering aan het zoeken omdat ik er bij mijn bezoek aan Sierra Leone in april achter kwam dat alles veel duurder uitpakte dan ik had begroot. Ik had nu al in Freetown moeten zijn. Het schooljaar begint over een maand. Als ik niet snel ga, moet ik de start van mijn programma uitstellen.”

En schuift alles een jaar op?
“Ja, hoewel jongeren soms ook op een later moment in het jaar in kunnen stromen bij hun opleiding. Ik wil me er nog niet bij neerleggen dat ik een jaar moet wachten. Van de andere kant: mijn programma gaat over een combinatie van life skill training en mentoring bij beroepsopleidingen. Dan zit je wel aan het schooljaar vast.”

Teleurgesteld?
“Nou, het is vooral zwaar, het werken aan mijn project in de avonduren na mijn gewone werk. Dat begint me op te breken. Ik zit er alleen in, ik kan geen taken op anderen afschuiven. Af en toe kan ik er met mensen over praten, maar al het werk komt op mijn schouders terecht – en dat nu al twee jaar lang.”

En je had al aan iedereen verteld dat je weg zou gaan…
“Ik word gek van alle vragen, eerlijk gezegd. Wanneer ga je weg? Ik wil heel graag gaan, dat is het niet, maar ik moet wel die financiële basis hebben.

Heb je al Sierraleoonse jongeren teleur moeten stellen?
“Er hebben zich inderdaad wel jongeren aangemeld voor het programma. Maar de intake-gesprekken kunnen nog niet beginnen, dat heb ik ze gemeld. Voor de rest heb ik contact met organisaties die jongeren voor mij zouden selecteren. Dat hebben ze nog niet gedaan.”

Je houdt toch wel moed, he?
“Ik kan er nog steeds met passie over vertellen en mensen enthousiast maken. En ik geloof nog steeds in het programma. Het is nu even een zware fase. Maar als ik nu zou vertrekken, zonder stevig financieel fundament, zou ik alleen voor mezelf gaan – en niet voor de jongeren voor wie het programma is bedoeld.”

Esther Peereboom is een gefingeerde naam. Zo gauw ze haar baan heeft opgezegd, zal ze haar echte naam onthullen.

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons