Ervaringen van een tropenarts

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Vol idealen ging David van Bodegom naar Afrika om tropenarts te worden. Hij woonde en werkte jarenlang als arts-onderzoeker in Ghana. Inmiddels is hij terug in Nederland. Met bijgestelde idealen, maar nog altijd vol hoop. In zijn onlangs verschenen debuutroman ‘Nood breekt wet’ beschrijft hij zijn ervaringen als westerling in Afrika. David van Bodegom promoveerde op…

Vol idealen ging David van Bodegom naar Afrika om tropenarts te worden. Hij woonde en werkte jarenlang als arts-onderzoeker in Ghana. Inmiddels is hij terug in Nederland. Met bijgestelde idealen, maar nog altijd vol hoop. In zijn onlangs verschenen debuutroman ‘Nood breekt wet’ beschrijft hij zijn ervaringen als westerling in Afrika.

David van Bodegom promoveerde op onderzoek naar veroudering en de factoren die van invloed zijn op een langere levensverwachting. Een verklaring vond hij in de polygame familiestructuur in Ghana. Niet de grootmoeders, zoals hij verwachtte, maar oudere mannen blijken een evolutionaire verklaring te geven voor een langere levensduur.

Zondagavond was hij te gast in Labyrint Radio om te vertellen over zijn onderzoek en zijn roman. De uitzending is te beluisteren via Labyrint Radio.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons