Erik Bos wint eerste Simon Jelsma Award

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
Erik Bos, oprichter van de Libre Foundation, heeft de eerste Simon Jelsma Award gewonnen. Gisteren ontving hij, uit de handen van Jury-voorzitter Herman Tjeenk Willink, de Award en een geldbedrag van 3000 euro. De prijs is ingesteld door Oxfam Novib en bedoeld om jong talent op het gebied van internationale samenwerking te stimuleren. Na een…

Erik Bos, oprichter van de Libre Foundation, heeft de eerste Simon Jelsma Award gewonnen. Gisteren ontving hij, uit de handen van Jury-voorzitter Herman Tjeenk Willink, de Award en een geldbedrag van 3000 euro. De prijs is ingesteld door Oxfam Novib en bedoeld om jong talent op het gebied van internationale samenwerking te stimuleren.

Na een brede nominatieronde en een spannende publieke strijd via Twitter en Facebook bleven vier kanshebbers over: Erik Bos, Sanne Vroom, Tom van de Beek en Tabitha Gerrets. Na uitvoerig beraad besloot de jury Erik Bos tot winnaar uit te roepen. Het was de eerste keer dat de Award werd uitgereikt. Winnaar Erik Bos: ” Waanzinnig dat ik op de zeepkist mag staan in de voetsporen van Simon Jelsma. Ik ben heel trots op deze prijs. Het geldbedrag stop ik zijn geheel in mijn stichting. ”

Erik Bos is de oprichter van Libre Foundation. Libre Foundation biedt opleidingen aan voor leiders van kleinschalige NGO’s in ontwikkelingslanden. Het bijzondere is dat Libre Foundation in Nederland werkt voor marktconform betalende opdrachtgevers zoals AkzoNobel, Gemeente Den Haag en SITA. De 60 aangesloten professionele trainers bieden een deel van hun tijd aan. De opdrachtgever krijgt hoge kwaliteit training en coaching. Zo verdient Libre haar eigen geld voor de projecten, zonder subsidie. Libre Foundation is actief in Zambia, Perú, Zuid-Afrika, Rwanda, Kenia, Oeganda, Gambia, Ghana en Sierra Leone.Farah Karimi, algemeen directeur Oxfam Novib en een van de drie juryleden: “Het was niet gemakkelijk voor de jury om tot 1 winnaar te komen omdat alle kandidaten een verfrissende kijk op de toekomst van internationale samenwerking hebben en daar aantoonbaar al mee bezig zijn. Bij Erik Bos gaf de doorslag dat door de koppeling van ondernemerschap aan een goed doel zijn activiteiten in het zuiden gefinancierd worden. Echt in de geest van Simon Jelsma. “De Simon Jelsma Award is ingesteld door Oxfam Novib en een aanmoedigingsprijs voor jonge getalenteerde Nederlanders die zich net als Oxfam Novib oprichter Simon Jelsma (1918 – 2011), met hart en ziel inzetten voor een rechtvaardige wereld zonder armoede. De tweejaarlijkse prijs bestaat uit een geldbedrag van 3000 euro, de winnaar treedt automatisch toe tot de jury voor de 2e Simon Jelsma Award in 2014.
Bron: Oxfam Novib, ANP Pers Support, Foto: Oxfam Novib

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons