Achtergrond

Eet u smakelijk

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

De afgelopen jaren is de wereld intens veranderd, niet door Apple, niet door de Arabische lente, niet door de opkomst van China, nee iets anders. Een ietwat subtielere revolutie, waar we wel wat van merken, zij het minimaal. Jarenlang waren er strijders die vonden dat de wereld niet ‘fair’ was. Gereformeerde heren, mannen met geitenwollen sokken, de plaatselijke wereldwinkel-verkoop-juffrouw en natuurlijk het voltallig bestuur van LutjebroekhelptdekindereninzuidelijkeZairewatnuondertussenCongoheet.stichting.nl. Deze mensen wilden koffie en chocola, ja zelfs bananen, die eerlijk waren. De meeste mensen stonden erbij en keken ernaar. Vreemde over de datum hippiegroep!

 

Tegenwoordig kan ik geen koffie meer vinden zonder certificaat, geen kledingwinkel binnenstappen of ik heb de keuze tussen biologisch geproduceerde fairtrade sokken en gewone sokken. Chocola wordt en masse fair geproduceerd. Wie had dit 10 jaar, laat staan 5 jaar geleden kunnen voorspellen? De hippies hebben de wereld overgenomen!

 

Vandaag de dag ben je cooler met een elektrische auto dan met een Hummer, hoe extreem gaat het worden? De wereld verandert, maar maak uw borst nat voor grotere veranderingen. We staan voor grote uitdagingen, meer dan ooit tevoren zijn we bereid, en in staat, om ons (koop) gedrag hierop aan te passen.

 

Om obesitas, ondervoeding (kwalitatief en kwantitatief) en een groeiende wereldbevolking op te vangen moet ons totale voedselpatroon omgegooid worden, ik kan u verzekeren, het gaat gebeuren!

Algen, insecten, binnenkort liggen ze op ons bord, 20 soorten paddenstoelen en allerlei noten, het is allemaal een kwestie van (korte) tijd. Vlees eten, dat is zo 2012, vlees is de Hummer onder het voedsel, een grootverbruiker, incidenteel leuk, maar niet geschikt voor de toekomst.

 

De komende jaren zal er een voedselrevolutie ontstaan, we gaan gezonder eten, meer divers en een stuk minder. Ons bedrijf richt zich op deze voedselrevolutie specifiek in Afrika, daar liggen vooralsnog de grootste kansen op zakelijk gebied, daarover later meer, voor nu wilden we u alvast een lekker voorgerecht geven, eet smakelijk!

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons