OneWorld presenteert:

Voordat je verder leest:

Onafhankelijke journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld kost tijd en geld. Als Vriend van OneWorld steun je voor € 6 per maand onze missie, lees je dagelijks bijzondere verhalen, ontvang je ons magazine en meer!

Ja, ik word Vriend Ik lees eerst verder

Roem is met deze plek in de Amerikaanse politiek de eerste openlijke transgender volksvertegenwoordiger van Virginia, en binnen de wetgevende macht landelijk. Hiermee heeft ze ook Virginia’s meest conservatieve staatswetgever Robert Marshall verdreven, die haar concurrent was voor de positie. Marshall noemde zichzelf vaker Virginia’s “grootste homofoob” en hij weigerde met Roem te debatteren.

De 33-jarige oud-journalist begon vier jaar geleden met haar lichamelijke transitie. “Door discriminatie gediskwalificeerd”, zei Roem toepasselijk toen haar winst bekend werd. Marshall (73) bleef Roem ook gedurende de campagne met mannelijke voornaamwoorden aanspreken. Het was de meest prominente verkiezingsrace onder verkiezingen door het hele land, waarbij meerdere transgendermensen gekozen zijn voor gemeenteraden en een schoolcommissie.

In het verleden was Roem ook zangeres bij een metal-band.

Een uitgebreidere versie van dit artikel verscheen eerder bij The Washington Post.

Voor het maken van verhalen hebben we jouw steun nodig.

Ja, ik word vriend (€6 per maand)
OW_logo_nieuw_RGB

OneWorld

Profielpagina