Een nieuwe toekomst voor een mysterieus verleden

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Dr. Alexander Geurds (Faculteit Archeologie, Universiteit Leiden) heeft archeologisch onderzoek gedaan in de provincie Chontales (Nicaragua) naar de Pre-Spaanse steenbeelden uit centraal Nicaragua. Het onderzoek is nog in een pril stadium, maar nu al is duidelijk dat de regio Chontales waar Juigalpa de hoofdstad van is, unieke archeologische sites bezit. Voor het eerst zijn de beroemde Chontales stijl standbeelden in situ gevonden, zijn er piramide-achtige structuren gevonden, blijkt Chontales de grootste site van Nicaragua te bevatten en werden sites in kaart gebracht die prachtige petrogliefen tonen.

Juigalpa stond al lang bekend om zijn schitterende museum, de belangrijkste trekpleister van de regio, maar de ontdekking van deze sites brengt een nieuw potentieel aan toeristische ontwikkeling met zich mee. Een aantal van deze sites ligt bovendien in een schitterende ecologische omgeving. Op donderdagavond 3 december zal dr. Alexander Geurds zijn ontdekkingen presenteren op het stadhuis te Leiden onder de titel ‘een nieuwe toekomst voor een mysterieus verleden’.

Na een welkomstwoord van wethouder Jan Jaap de Haan (Cultuur en Internationale Samenwerking) wordt de avond ingeleid door voorzitter Eric Bloemkolk van Stichting Vriendschapsband Leiden-Juigalpa. Na een algemene inleiding over de stedenband tussen Leiden en Juigalpa en de situatie in Juigalpa/Chontales zal Eric Bloemkolk u verder inwijden in de lopende projecten van de stedenband.

Datum: donderdag 3 december 2009
Locatie: Burgerzaal Stadhuis Leiden (Stadhuisplein 1)
Tijd:  19.30 – 21.15 uur (inloop vanaf 19.00 uur, borrel na afloop)

 
U bent van harte welkom om deze avond bij te wonen. De entree is gratis. In verband met de catering graag vooraf per e-mail aanmelden: infosvlj@gmail.com.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons