Een nieuw leven voor oude verf: driedubbel duurzaam en sociaal!

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Vanzelfsprekend zijn de doelen efficiëntie en een beter milieu. Bijzonder zijn de doelen van sociale aard. De gerecyclede en betaalbare verf is namelijk bedoeld voor doelgroepen die normaal niet snel hun geld aan verf zullen uitgeven: gezinnen in de bijstand, buurthuizen, sportclubs, andere lokale maatschappelijke projecten en bezoekers van kringloopwinkels. Tegelijkertijd worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt via dit project aan een baan geholpen. Regenboog Medewerker Sander van Breemen heeft namens ‘Homeservice’ vandaag deeerste lading nieuwe oude verf in ontvangst genomen! Hij kreeg deze verf van Abdeluheb Choho, de Amsterdamse wethouder voor Duurzaamheid.

Het pilotproject zal na Amsterdam ook in Rotterdam, Den Haag en ’s-Hertogenbosch plaats gaan vinden, en hopelijk daarna ook op andere plaatsen in Nederland en België. Het project vindt plaats in samenwerking met Afval Energie Bedrijf (AEB) Amsterdam, én De Regenboog Groep. 

Homeservice is een initiatief van De Regenboog Groep van praktische dienstverlening voor en door mensen met een psychische beperking. Tegen het sympathieke bedrag van minimaal € 2,50 per uur helpen de dienstverleners van Homeservice op een plezierige en aandachtige manier met klussen in en rondom huis: schilderen, behangen, boodschappen bij ziekte, naai- en verstelwerk, Kleine Huisklussen, hulp bij administratie en hulp in de tuin.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons