Een betere wereld begint met een date

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee


De Summerworkshops bieden jou de kans om op dinsdag 9 juni je eigen ideale ontwikkelingsproject op te stellen. Een professional biedt handvaten voor de opzet van een goed projectplan. : In het eerste deel van de workshop wordt een toelichting gegeven over internationale samenwerking en de effectiviteit daarvan. Tevens komen de Millenniumdoelen aan bod. In het tweede deel van de workshop zal meer in worden gegaan op het project in uitvoering. Hierbij worden het projectplan en samenwerking met de counterpart behandeld. De workshop geeft vooral inzicht in wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van een ontwikkelingsproject en geeft de ruimte om je eigen ideeën met de groep te bespreken.

Woensdag 10 juni komt een ‘young professional’ spreken over zijn ervaringen op het terrein van ontwikkelingssamenwerking. Daarna volgt er een speeddate met professionals. Dit wordt geïntroduceerd door een netwerkcoach. Je kunt spreken met medewerkers van ontwikkelingsorganisaties, particuliere initiatieven en de overheid. Wat hebben wij te bieden en wat kunnen zij ons bieden? Dit beloofd een bijzondere ontmoeting te worden!

Programma
Dinsdag 9 juni 2009
Locatie: Spectrumzaal Studentencentrum Plexus, Kaiserstraat 25, 2311 GN Leiden
Entree: gratis!
Bij binnenkomst: koffie/thee met een goodybag.
19.00-19.30 Inloop met koffie en thee
19.30-22.00 Workshop: Je eigen ideale ontwikkelingsproject
De deelnemers schrijven een eigen ideale ontwikkelingsproject. Er wordt geleerd aan welke elementen je allemaal moet denken bij het opzetten van een eigen project en hoe welke onderdelen in het projectplan beschreven moeten worden. De deelnemers presenteren aan elkaar de ideeën. Zij krijgen feedback van de andere deelnemers en de professionals. Hierbij wordt ook gekeken naar de duurzaamheid van het idee.
22.00 Gelegenheid tot borrelen in ‘t Keizertje.

Woensdag 10 juni 2009
Locatie: Spectrumzaal Studentencentrum Plexus, Kaiserstraat 25, 2311 GN Leiden
Entree: gratis!
Bij binnenkomst: koffie/thee met een goodybag.

19.00-19.30 Inloop met koffie en thee
19.30-20.00 Lezing: ‘blikvorming’; OS in de praktijk
Initiatiefnemers van stichting Baalak vertellen hoe de uitvoering van een ontwikkelingsproject er in de praktijk aan toe gaat. Wat zijn de ‘best and bad practices’? Baalak beoogt het terugdringen van kinderarbeid in Nepal op een manier die past binnen de sociale en economische ontwikkeling.
20.00-20.30 Introductie speeddaten
20.30-21.30 Speeddaten met professionals in Afrikaanse sferen
Met NCDO, Oxfam-Novib, Global Human Rights Defense, Stichting Baalak, Ministerie van Buitenlandse Zaken, ICCO, Cordaid en Helping Hand Moldovia.
21.30-22.00 Afsluiting

Informatie
Aanmelden via SOL (Leiden), J. de Ridder, j.deridder@soleiden.nl
Meer info bij
COS Zuid-Holland (projectpagina), Sabrina Timmers, s.timmers@coszuidholland.nl, 010 2755955

j.deridder@soleiden.nl

s.timmers@coszuidholland.nl

http://www.cosnederland.nl/detail_press.phtml?id=ZHL&text03_tmp=ZHL&text03=ZHL&act_id=9607Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons