Economisch herstel voor Atjeh

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Het bedrijf gaat de komende drie jaar het Economic Development Fund voor Atjeh coördineren. Dit Multi Donor Fund, groot 50 miljoen dollar, wordt gemanaged door de Wereld Bank en heeft als doel projecten te financieren die bijdragen aan de economische ontwikkeling van de door de tsunami en aardbeving geteisterde provincie. BMB Mott MacDonald helpt de Provinciale Plannings Agency BAPPEDA en de Nationale Plannings Agency BAPPENAS bij het selecteren van geschikte projecten alsmede bij het beheer ervan.

 

In totaal zijn 125 projectaanvragen binnengekomen, variërend van visverwerking en de productie van patchouli en koffie, tot de ontwikkeling van kleinschalige ondernemingen en ecotoerisme. Naar verwachting zullen ongeveer 15 winnende voorstellen in december 2009 geselecteerd zijn. BMB Mott MacDonald zal verder de planningsbureaus ondersteunen bij het monitoren van de voortgang van deze projecten.

 

Geert van Boekel, project directeur: "We zijn trots dat we geselecteerd zijn voor deze moeilijke taak en dat BMB Mott MacDonald onderdeel is van dit belangrijke reconstructieproces. Als direct gevolg van het project zullen naar schatting meer dan 5.000 mensen vast of tijdelijk werk vinden".

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons